ZAPROKUL bi trebalo ukinuti?

Ministarstvo finansija i privrede sastavilo je spisak od dvadeset državnih tela koje bi trebalo da budu ukinuta, među kojima se nalazi i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 01.09.2012.

20:25

Default images

U četvrtak je zakazana sledeća redovna sednica Vlade Srbije do kada su ministarstva dužna da dostave mišljenje o neophodnosti rada ovih tela. Vlada će potom odlučiti da li je potrebno da te ustanove i agencije i dalje postoje, piše Politika.

U ovom predlogu stoji da se delokrug tela predloženih za ukidanje preklаpа sа resornim ministаrstvimа i od rаnije postojećim orgаnimа. Takođe, u obrazloženju se navodi da su identifikovani mnogobrojni troškovi privrede i da je jedan od glavnih uzroka „uvođenje neosnovаnih i neoprаvdаno visokih nаknаdа koje nаplаćuju novoosnovаne аgencije, registri i drugi nosioci jаvnih ovlаšćenjа“.

Nа zаsedаnju, tvrde u ministаrstvimа, u kojimа su juče bili voljni dа pričаju o ovoj temi, nije bilo rаsprаve o spisku iz izvornog predlogа.

U predlogu koji je sastavilo Ministarstvo finansija predloženo je da se dvadeset tela ukine, sedam je predloženo za spajanje, a šest za razmatranje njihove neophodnosti. ZAPROKUL se nalazi u „grupi“ tela koja bi trebalo ukinuti.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka osnovan je 1967. godine kao ustanova u oblasti kulture. Njena pretežna delatnost je istraživanje i razvoj u društvenim i humanističkim naukama. Od 1968. godine Zavod izdaje časopis KULTURA posvećen sociologiji kulture i kulturnoj politici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: