Proslava holandskog praznika u BG

Multimedijalni događaj "Doživi Holandiju" biće održan 30. aprila u Kulturnom centru Grad u Beogradu, povodom "Dana kraljice", najvećeg holandskog praznika.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2012.

13:22

Default images

Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu fotografija Holandije, a svečano otvaranje zakazano je za 16h. Potom će, sa početkom u 17h, biti organizovana diskusija na temu "Sličnosti i razlike života u Holandiji i Srbiji".

Program se nastavlja projekcijom holandskog filma (18:45h), da bi u 20h počela "narandžasta" žurka pod nazivom "Queen's Day Party". Osim DJ-a, publiku će zabaviti i pedesetak studenata iz Holandije koji će preneti atmosferu sa ulica Amsterdama.

Omiljeni praznik u Holandiji je Dan kraljice, koji se proslavlja 30. aprila, na dan kada se obeležava rođendan kraljice Julijane. Svaka ulica i kanal su na taj dan narandžasti, jer se hiljade stanovnika Amsterdama i turista u narandžastim majicama priključuje zabavi. Dan kraljice u Beogradu organizuje Pokret za evropsku kulturnu saradnju uz podršku ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: