Političari o kulturi – drugi deo

U Kulturnom centru Grad u Beogradu (Braće Krsmanović 4) u petak 27. aprila biće održana završna debata o programima za kulturu srpskih političkih partija.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

12:35

Default images

Nakon prve u nizu debata “A kultura?” o kulturnoj politici na nivou Beograda održane nedavno u Kulturnom centru Grad u Beogradu, serijal se nastavio i to na teritoriji Srbije u više gradova.

Posle održanih debata pod istim nazivom u organizaciji članica Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) u Nišu, Zrenjaninu, Vranju, Kragujevcu, Požegi i Pirotu završna debata će se održati u Kulturnom centru GRAD u petak, 27. aprila u 18.30h.

U razgovoru će učestvovati predstavnici političkih partija koje učestvuju na predstojećim izborima predstavljajući svoje programe za kulturu, ukoliko ih uopšte imaju. Dosadašnji tok predizborne kampanje pak govori u prilog tome da većina partija nema ozbiljnije namere a kamoli viziju kulturne politike Republike Srbije. Tokom razgovora će biti emitovani kratki video zapisi sa održanih debata u drugim gradovima, saopšteno je iz KC Grad.

Organizatori debate, Asocijacija NKSS i KC Grad, žele da ovim debatama pruže priliku akterima sa nezavisne kulturne scene, kao i zaposlenima u kulturnim ustanovama, umetnicima i građanima, da u neposrednom kontaktu ukažu budućim donosiocima odluka na probleme u sferi kulture sa kojima se susreću i da predlože rešenja koja bi sutra mogla biti deo kulturne politike ovih gradova.

Prva tribina u KC Grad je održana 13. aprila, i na njoj je pubilka koje je učestvovala u raspravi optužila političare da daju prazna obećanja i da koriste demagogiju, ocenjujući da stanje u kulturi nikad nije bilo teže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: