Ovogodišnja Noć muzeja je 19. maja

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja najavila je da će ovogodišnja manifestacija „Noć muzeja“ po deveti put biti održana 19. maja.

Podeli

U jednoj noći 3.000 muzeja širom Evrope otvara svoja vrata predstavljajući premijerne izložbe i programe koji bude radoznalost svih posetilaca. Pod okriljem evropske i domaća Noć muzeja ujediniće 65 gradova Srbije, 64 beogradske lokacije i preko 150 institucija kulture.

U noći 19. maja od 18 sati vrata će otvoriti muzeji, galerije i izložbeni prostori u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Subotici, Aranđelovcu, Nišu, Bečeju, Valjevu, Titelu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, ali i Bačkoj Topoli, Inđiji, Vranju, Zrenjaninu, Boru…

Devetoj Noći muzeja po prvi put priključili su se Apatin, Bački Petrovac, Gornji Milanovac, Irig i Paraćin.

Pod sloganom ODLIČAN PROVOD U MUZEJIMA Noć muzeja će opet pokušati da muzeje približi „običnoj“ i „nemuzejskoj publici“ i omogućiti im da u nesvakidašnjem terminu (18-02) prošetaju najlepšim lokacijama Srbije i posete jedinstvene izložbe pripremljene samo za ovu noć.

U osmoj Noći muzeja, prošle godine, Beograd je zabeležio 280.000 poseta, Novi Sad 105.000 dok je Šapcom u Noci muzeja prošetalo 19.000, Pančevom 5.000. a Zrenjaninom čak 10.000 ljudi.

Pokrovitelj nacionalne Noći muzeja je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Ostalo

Novo lice Ćele kule

Spomen kompleks Ćele kule u Nišu dobio je novo ruho koje je 30. aprila obišao ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković.

Ostalo ponedeljak 30.04. 17:44 Komentara: 4

Iskreno o kulturi: Nema rešenja

Završna tribina „A kultura“ održana 27. aprila u KC Grad u prisustvu predstavnika samo dve političke partije, protekla je burno, a polovina prisutnih je nešto pre završetka demonstrativno napustila događaj jer "prisutni predstavnici ne nude nijedan odgovor na njihove probleme”.

Ostalo subota 28.04. 15:55 Komentara: 2

BINA predstavlja “Peča Kuča” format

“Peča Kuča” format, popularan među dizajnerima i arhitektama za predstavljanje praksi, prvi put se dešava i na Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture, ali ovog puta umesto pregleda projekta, učesnici tribine pričaće o temama kojima se bave, i za koje misle da su bitne za grad i energiju grada.

Ostalo petak 27.04. 15:08 Komentara: 0
strana 1 od 38 idi na stranu