Dan kupovine umetničke fotografije

Galerija Remont organizuje 31. marta “Foto bazar” u okviru koga će desetak umetnika ponuditi publici svoje radove.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2012.

20:14

Default images

U programu Dan za kupovinu umetničke fotografije”, od 12 do 16 časova, umetnici će ponuditi svoje fotografije po simboličnoj ceni od 500 do 5.000 dinara.

Autori su: Ivan Petrović, Aleksandrija Ajduković, Katarina Radović, Mihailo Vasiljević, Srđan Veljović, Ivan Zupanc, Viktor Šekularac, Mirjana Boba Stojadinović, Goran Mičevski i Dragan Petrović.

Budući da fotografija spada u lako dostupan umetnički medij, raznovrsnost pristupa, tema i poetika radova koji će se naći u galeriji Remont, omogućiće svakom da napravi svoj izbor.

U Remont-u je do 6. aprila otvorena izložba Fotografi nove generacije”, koja predstavlja radove troje autora nastale na početku njihovih sada već bogatih opusa.

Reč je o predstavnicima specifične generacije fotografa koji baziraju rad na konzistentnim preispitivanjima granica samog medija, njegovih žanrovskih određenja, tehničkih mogućnosti i potencijala kao prenosnika i nosioca ideja.

Remont je izložbom “Fotografi nove generacije” započeo projekat Preslišavanje”, kojim će rezimirati umetničku scenu u Srbiji nakon 2000. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: