Performansi Beograda i Sarajeva

Saradnjom mladih umetnika iz Beograda i Sarajeva na muzičkom, plesnom i dramskom performansu nastala je predstava "Povratak Malog Princa" i performans "Pričaj mi o zalasku.." koji će biti izvedeni 2. marta na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu u sklopu festivala " Sarajevska zima".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2012.

16:14

Default images

Dramska predstava inspirisana delom Antoana de Sent-Egziperija "Povratak Malog Princa" urađena je po tekstu, režiji i u izvedbi dve mlade glumice iz Beograda Mine Manojlović i Aleksandre Ćosić, u saradnji sa udruženjem umetnika "Bellarte".

Reč je o ponovnom dolasku Malog Princa na Zemlju i njegovom razočaranju prizorom naše planete, otuđenošću ljudi, odsustvom pravih vrednosti i podrazumevanjem života, kaže se u saopštenju.

"Pričaj mi o zalasku..." je performans u kom je ostvarena saradnja između četiri različita udruženja umetničkih profila. Performans je inspirisan poezijom sarajevskog neafirmisanog pesnika Džemala Agovića i tradicionalne makedonske pesme "Zajdi, Zajdi...".

Ceo performans je, zapravo, eksperiment mladih umetnika koji na dramatičan, a istovremeno, satiričan način pokazuju odnose ljudi u današnje vreme, netolerantnosti, prisnosti, usamljenosti, a ipak postojanju čežnje i ljubavi.

Ceo muzički aranžman uradio je muzički sastav "Concept Chelia".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: