Mikser pomaže mlade dizajnere

Kulturna organizacija Mikser raspisala je međunarodni konkurs: “Ghost Project & Young Balklan Designers 2011 – Get real!“, kao podršku i promociju mladim talentima na Balkanu, koji je otvoren od 15. februara do 31. marta.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2012.

12:47

Default images

Posle šest godina rada na otkrivanju i promovisanju mladih talenata na polju dizajna u Srbiji, Balkanu i na međunarodnoj sceni, kulturna organizacija “Mikser“ se odlučila za novi korak u podršci originalnih dizajnerskih ideja – pokretanje sopstvene proizvodnje pod nazivom “Mikser Design“, sa dve proizvodne linije “Ghost“ i “Young Balkan Designers“, čime pokušava da pojača svoje aktivnosti u plasiranju projekata mladih dizajnera na tržištu.

““Get real!“ je poziv dizajnerima da preuzmu svoj deo odgovornosti, te društvene izazove i ekonomska ograničenja prihvate kao inspiraciju za rešenja koja otvaraju nove mogućnosti u turbulentnim vremenima“, piše u pozivu “Miksera“ mladim dizajnerima.

Nameštaj, rasveta, elementi enterijera i novi materijali nastali reciklažom, biće ocenjeni po sledećim kriterijumima: - inovativne karakteristike proizvoda koje unapređuju kvalitet savremenog života, ergonomija, racionalni troškovi proizvodnje i proizvodni proces koji ne ugrožava životnu sredinu.

Odabrani projekti u prvom krugu konkursa biće deo centralne izložbe talenata pod nazivom “Ghost Project“, u okviru “Mikser festivala“, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i inovativnosti u Jugoistočnoj Evropi.

“Mikser“ festival se održava u Beogradskom kreativnom kvartu Savamala u Beogradu, od 25. maja do 2. juna, 2012. godine. Tokom 9 dana festivala, žiri “Miksera“ kojim će predsedavati industrijski dizajner Konstantin Grčić, će odabrati projekte koji će se proizvesti pod novom nezavisnom etiketom “Mikser Design“. Dizjaneri iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Srbije mogu da konkurišu za regionalnu kolekciju “Young Balkan Designers“, a pobednici svih zemalja su kvalifikovani za međunarodnu kolekciju “Ghost Project“.

Tokom 2012. godine, izložba odabranih prototipova za “Young Balkan Designers“ kolekciju će biti na turneji po značajnim regionalnim dizajnerskim događajima i sajmovima, kao što su: Vienna Design Week, Budapest Design Week, D Day u Zagrebu, Sofia Design Week, Skopje Design Week, etc.

Međunarodni konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2012. godine za dizajnere do 35 godina starosti, iz celog sveta. Prijave se vrše popunjavanjem online formulara Ghost Project 2012: http://konkursi.mikser.rs/prijava.

“Mikser“ je multidisciplinarna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona, sa aktivnom ulogom u kreiranju boljeg poslovnog, društvenog i političkog okruženja za talentovane pojedince i uspešne kompanije na Balkanu. “Mikser“ organizuje “Mikser festival“ – regionalni festival kreativnosti i inovativnosti – koji se krajem maja održava u zapuštenim industrijskim kvartovima Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: