Opet ne rade grčki muzeji

Muzeji i arheološke iskopine širom Grčke ovog vikenda su ponovo zatvoreni pošto su sindikati zaposlenih saopštili da vlada nije ispunila obećanje da će osoblju biti plaćen rad subotom i nedeljom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zaposleni su u novembru odlučili da odustanu od odluke da ne rade vikendom pošto im je grčko Ministarstvo kulture obećalo da će biti plaćeni i za te dane.

Međutim, predstavnik sindikata Pejfa, Kosta Ojkonomu, izjavio je da novac nije isplaćen i da će stoga lokacije poput Akropolja biti zatvorene vikendom dok spor ne bude rešen, preneo je AFP.

Grčke arheološke lokacije godišnje posete milioni turista.

Ostalo

Narodni muzej - rezultati i planovi

Završetak prve faze rekonstrukcije Muzeja Vuka i Dositeja, stalna postavka u novootvorenom Muzeju Lepenski vir, izložbe "Srbija, zemlja fresaka" i "Veličanstveni krater i njegova konzervacija" najznačajniji su rezultati Narodnog muzeja u ovoj godini, a u 2012. na prvom mestu je početak rekonstrukcije njegovog zdanja na Trgu Republike.

Ostalo petak 30.12. 13:38 Komentara: 11

"Borina nedelja" dodeljena KZ

Sudsko veće Višeg suda u Vranju, u parnici tužilaca Književne zajednice "Borisav Stanković" iz Vranja, donelo je presudu u korist Književne zajednice i Miroslava Cere Mihailovića, urednika ove zajednice.

Ostalo petak 30.12. 12:40 Komentara: 0

Širom zatvorenih očiju 2012

31. decembra na drugoj strani stvarnosti, čekamo te širom zatvorenih očiju! Damjan Eltech&MC Sajsi, Biljana Cincarević, Zoran Ćumura, Ivana Konstantinović, DJ Porno, Neviđeno B92 DJ set i drugi, vode te u svet pod maskama Rezidencija kneza Pavla, dva stejdža, 11 izvođača, sedam stotina sakrivenih lica, sedam stotina priča, jedna noć... Pronađi svoju drugu stranu... Širom zatvorenih očiju!

Ostalo petak 30.12. 10:51 Komentara: 0

Koja je najbolja izložba 2011?

Deset izložbi je uvršteno u uži krug za dodelu “Politikine” nagrade za likovnu umetnost za 2011. godinu koja se tradicionalno dodeljuje 25. januara, na Dan “Politike”.

Ostalo sreda 28.12. 20:23 Komentara: 1

Marković: Urađen ogroman posao

Članstvo Srbije u Komitetu Uneska za zaštitu svetske kulturne baštine i završetak brojnih započetih projekata obeležili su 2011. godinu, smatra ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković.

Ostalo sreda 28.12. 14:51 Komentara: 1
strana 1 od 36 idi na stranu