Prokletstvo 27. godine života

Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus, koja je u subotu pronađena mrtva u svojoj kući u Londonu, još jedna je u nizu poznatih rok zvezda koje su preminule u 27. godini.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 23.07.2011.

21:30

Default images

Jedan od osnivača The Rolling Stonesa Brajan Džons, legendarni gitarista Džimi Hendriks, pevačica Dženis Džoplin, bluzer Robert Džonson, lider grupe The Doors Džim Morison i frontmen grupe Nirvana Kurt Kobejn takođe su umrli sa 27 godina...

Prvi je preminuo Džons, koji je neposredno pre smrti napustio "Stonse" zbog neslaganja sa drugim članovima. On je u julu 1969. godine pronađen mrtav u svom bazenu u engleskom okrugu Saseks, a našla ga je njegova devojka. U zvaničnom izveštaju o uzroku smrti navedeno je da je u pitanju nesrećan slučaj, kao i da su mu jetra i srce bili oštećeni zbog upotreba droge i alkohola, ali se sumnjalo da je ubijen.



Hendriks je preminuo u septembru naredne godine u hotelu u Londonu. On se ugušio od povraćanja, nakon što je popio tablete za spavanje i crveno vino. Mesec dana kasnije, u istoj godini života, preminula je Dženis Džoplin, u hotelu u Los Anđelesu. Veruje se da je umrla zbog predoziranja heroinom.

Morison je nađen mrtav u kadi u svom stanu u Parizu, u julu 1971. godine. Sumnja se da je uzrok smrti srčani udar, mada nikada nije izvršena autopsija. Kobejn, koji je imao velike probleme sa korišćenjem heroina, ubio se upucavši se u glavu, u svojoj kući u Sijetlu, u aprilu 1994. godine.



Mnogi drugi, manje poznati muzičari, takođe su preminuli u 27. godini. Među njima je klavijaturista američkog rok benda Grateful Dead Rodžer "Pigpen" Makernan. Umro je u martu 1973. godine od izliva krvi, uzrokovanog alkoholizmom. Gitarista i tekstopisac iz velškog rok sastava "Manic Street Preachers Riči Edvards nestao je u februaru 1995. godine, a njegov automobil je nađen napušten blizu ozloglašenog mesta za samoubistvo. Zvanično je proglašen mrtvim 2008.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: