Preminula Ejmi Vajnhaus

Engleska pop zvezda, 27-godišnja Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), pronađena je mrtva u svom stanu u severnom Londonu, preneli su svetski mediji. Uzrok smrti za sada nije utvrđen, a pevačica je pronađena u poslepodnevnim časovima.

Podeli

Po izvorima "Sky Newsa", policija je potvrdila smrt pevačice, a u izveštaju se navodi:"Policija je dobila poziv da dođe na Kamden Skver oko 16.05h, na obaveštenje da je pronađena mrtva osoba. Istraga o uzrocima smrti i dalje traje, a za sada se vodi kao - još neutvrđeno". "Sky News" takođe, ciitirajući policijski izvor, navodi da se sumnja da je uzrok smrti predoziranje narkoticima.

Policija je vrlo brzo posle vesti o smrti popularne pevačice blokirala ulicu u kojoj je Ejmi živela, gde se okupilo stotinak ljudi uz nekoliko novinarskih ekipa. Na kraju ulice, njeni fanovi vidljivo potreseni ostavljali su cveće i palili sveće.

"Svi koji su na bilo koji način povezani sa pevačicom potpuno su šokirani. Naše su misli sada s njenom porodicomi i prijateljima. Porodica će se obratiti javnosti kada izjava bude spremna," rekao je portparol Ejmi Vajnhaus.

Ejmin otac Mič je u trenutku njene smrti bio na putu ka Njujorku, a vest su mu saopštili po sletanju aviona, posle čega je krenuo nazad u London. Njena izdavačka kuća "Univerzal" izrazila je duboku ožalošćenost zbog "iznenadnog gubitka tako talentovane muzičarke, umetnice i izvođača". Mnoge njene kolege i druge javne ličnosti uputile su saučešće.

Poslednji put Ejmi se pojavila u javnosti pre nekoliko dana (u sredu 20. jula) na iTunes festivalu u kemdenskom "Roundhouseu", kada je bila u pratnji svoje kumice Dion Bromfild (Dionne Bromfield), koja je tada imala nastup. Iako sama nije nastupala, Ejmi je bila aktivna u promociji i zvala je ljude da kupe ploču tinejdž zvezde.

To je bilo prvo pojavljivanje Ejmi Vajnhaus u javnosti od otkazivanja evropske turneje i nastupa na junskom koncertu u Beogradu. Snimci sa nastupa na Kalemegdanu obišli su svet, a menadžement pevačice odlučio je da otaže sve zakazane nastupe dok Ejmi "ne bude u boljem stanju i spremna da nastupa". Koncert u prestonici Srbije bio je poslednji zvanični nastup Ejmi Vajnhaus.

Supertalentovana pevačica završila je svoj život kako su mnogi poslednjih godina i predviđali. Nažalost, osim svoje muzike bila je poznata i po čestom opijanju do besvesti, ali i uzimanju raznih narkotika. Posle više neuspešnih rehabilitacija, vraćala bi se svojim starim porocima: alkoholu i drogi. Njeni prijatelji ove nedelje upozoravali su javnost da je situacija s Ejmi u poslednje vreme van kontrole i da može loše da se završi...

Ejmi Džejd Vajnhaus rođena je 14. septembra 1983. u Londonu. S deset godina osnovala je grupu Sweet and Sour, a od šesnaeste godine se profesionalno bavila pevanjem. 2003. objavila je svoj prvi album "Frank", koji je kritika izuzetno dobro prihvatila, a bio je nominovan i za prestižni "Mercury Prize". Potom je sledio "Back to Black" za koji je osvojila pet Grammyja.

U maju ove godine Ejmi je objavila da će odložiti izlazak trećeg studijskog albuma jer je želela da se u potpunosti posveti rehabilitaciji i izleči od zavisnosti od alkohola. Album je navodno već bio završen, trebalo je samo odrediti datum početka prodaje...

strana 1 od 61 idi na stranu