Jubilarni BELEF od 15. jula

Beogradski letnji festival (BELEF), 20. po redu, biće održan od 15. jula do 7. avgusta u Beogradu, pod sloganom "Audio Visual 21st Century - AV 21".

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.06.2011.

13:40

Default images

Na ovogodišnjem BELEF-u, akcenat će biti na audio-vizuelni deo programa koji predstavlja presek najaktuelnijih događanja na svetskoj umetničkoj sceni.

Koncept ovogodišnjeg BELEF-a predstavlja projekte koji objedinjuju audio i vizuelne umetnosti i tematski se bave odnosom tehničko-tehnološkog razvoja, prirode (i njenog uništavanja) i čoveka kao pokretača i objekta ovih promena.
www.belef.org
U okviru manifestacije, scenska, muzička i vizuelna umetnost će se preplitati kroz program, a prvi put, ove godine, povodom obeležavanja jubileja, BELEF će imati segmente ekološkog programa, programa za decu, kao i programa koji se bavi inkluzijom osoba sa invaliditetom.

Cilj programa BELEF-a 2011 je afirmisanje umetničkih vrednosti, animacija i edukacija publike, izgradnja novih estetskih i vrednosnih kriterijuma.

Beogradski letnji festival je manifestacija koja tokom leta ima za cilj da producira i predstavi vrhunska umetnička ostvarenja iz oblasti muzike, pozorišta, vizuelnih umetnosti i drugih umetničkih disciplina i da na taj način animira Beograđane i goste Beograda.

BELEF je prošle godine postao član Asocijacije evropskih festivala (EFA), a umetnički direktor ovogodišnjeg BELEF-a je Aleksandar Denić.

Više informacija možete pronaći na www.belef.org.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: