"Hungarikum festival" u Zemunu

Od 2. do 5. juna u Zemunu će biti organizovan "Hungarikum festival", na kome će biti predstavljena kultura i turistički potencijali Mađarske.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.05.2011.

15:14

Default images

Svečano otvaranje prvog "Hungarikum festivala" zakazano je za 3. jun, na platou kod kule Gardoš, gde će posetioce pozdraviti ambasador Mađarske u Srbiji Oskar Nikovic i direktor "Hungarikum centra" Karolj Kermeci.

U Galeriji "Čubrilo" tom prilikom biće otvorena izložba "Život i stvaralaštvo Franca Lista", koju je povodom 200 godina od rođenja čuvenog kompozitora, pripremilo Ministarstvo spoljnih poslova Mađarske.

Učenici Muzičke škole "Kosta Manojlović" iz Zemuna izvešće dela mađarskih kompozitora.

Gosti manifestacije biće i Orkestar tradicionalne mađarske muzike "Juhas" i plesna grupa "Nepker" iz Subotice, kao i Dečji plesni studio "Cristal" iz Kanjiže.

Program će se odvijati na Zemunskom keju i platou kod kule Gardoš, dok će na letnjoj pozornici na Gardošu ansambl zemunskog Pozorišta lutaka "Pinokio" izvesti predstavu "Princeza na zrnu graška".

Prihod od prodaje ulaznica za predstavu biće doniran Osnovnoj školi za decu oštećenog sluha "Radivoj Popović" u Zemunu.

Posetioci festivala moći će da probaju i mađarske specijalitete, vina iz Mađarske, a svoju ponudu predstaviće Turistička organizacija te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: