Bajfordu povelja "Dečijih igara"

Režiser, scenarista i glumac Timoti Džon Bajford, autor nezaboravne televizijske serije „Neven“, dobitnik je „Povelje Zmajevih dečjih igara“ za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu, saopštili su danas u Novom Sadu organizatori te tradicionalne manifestacije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nagrada Zmajevih dečjih igara (ZDI) za stvaralački doprinos savremenom izrazu za decu pripala je književniku Urošu Petroviću, a priznanje za izuzetan doprinos popularisanju književnosti za decu dodeljeno je preduzeću „Interplov“ iz Londona, koje na internetu objavljuje sadržaje namenjene deci - sajt Mala biblioteka ( nešto opširnije o sajtu možete pročitati ovde).

„Zmajev pesnički štap“ biće uručen dečjoj pesnikinji iz Beograda Zorici Bajin Đukanović, koja će 1. juna u Sremskoj Kamenici otvoriti ovogodišnje junske programe ZDI.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, tradicionalno sećanje na Jovana Jovanovića Zmaja biće održano kraj pesnikovog groba, gde će dramski umetnik Nebojša Dugalić govoriti Zmajevu pesmu „Svetli grobovi“.

Bogati programi te manifestacije, 54. po redu, biće održani pod sloganom „Pitam se, pitam se“, na otvorenim i u zatvorenim prostorima u Novom Sadu i trajaće do 5. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu