Bajfordu povelja "Dečijih igara"

Režiser, scenarista i glumac Timoti Džon Bajford, autor nezaboravne televizijske serije „Neven“, dobitnik je „Povelje Zmajevih dečjih igara“ za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu, saopštili su danas u Novom Sadu organizatori te tradicionalne manifestacije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nagrada Zmajevih dečjih igara (ZDI) za stvaralački doprinos savremenom izrazu za decu pripala je književniku Urošu Petroviću, a priznanje za izuzetan doprinos popularisanju književnosti za decu dodeljeno je preduzeću „Interplov“ iz Londona, koje na internetu objavljuje sadržaje namenjene deci - sajt Mala biblioteka ( nešto opširnije o sajtu možete pročitati ovde).

„Zmajev pesnički štap“ biće uručen dečjoj pesnikinji iz Beograda Zorici Bajin Đukanović, koja će 1. juna u Sremskoj Kamenici otvoriti ovogodišnje junske programe ZDI.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, tradicionalno sećanje na Jovana Jovanovića Zmaja biće održano kraj pesnikovog groba, gde će dramski umetnik Nebojša Dugalić govoriti Zmajevu pesmu „Svetli grobovi“.

Bogati programi te manifestacije, 54. po redu, biće održani pod sloganom „Pitam se, pitam se“, na otvorenim i u zatvorenim prostorima u Novom Sadu i trajaće do 5. juna.

Ostalo

Raspisan konkurs za Festival nauke

Festival nauke, koji se ove godine održava od 2. do 4. decembra u Beogradu, otvorio je konkurs za sve zainteresovane institucije, udruženja, organizacije i pojedince koje žele da učestvuju na ovoj manifestaciji.

Ostalo utorak 31.05. 18:26 Komentara: 0

Rođendan Jugoslovenske kinoteke

Jugoslovenska kinoteka obeležiće 6. juna svoj 62. rođendan svečanošću i prigodnim filmskim i muzičkim programom u novom sedištu, u obnovljenom i preuređenom zdanju u u Uzun Mirkovoj ulici u Beogradu.

Ostalo utorak 31.05. 14:11 Komentara: 14

Centar Marine Abramović na Cetinju

Crna Gora će 1. juna na Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji predstaviti koncept budućeg, internacionalnog, multimedijalnog centra Marine Abramović, najavljeno je iz Ministarstva kulture.

Ostalo ponedeljak 30.05. 18:47 Komentara: 1

Počeli radovi na Medijani u Nišu

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković obišao je 30. maja arheološki lokalitet Medijana u Nišu, na kojem su počeli radovi predviđeni za ovu godinu projektom "Konstantinova vila na Medijani 2010-2013".

Ostalo ponedeljak 30.05. 17:26 Komentara: 0

BF darovala novac za instrumente

Fondacija Beogradske filharmonije "Zubin Mehta" prikupila je 103.810 dinara za realizaciju akcije "Instrument za osmeh", uz pomoć kojih će nabaviti još dva muzička instrumenta za Muzičku školu "Stevan Hristić" iz Gnjilana.

Ostalo ponedeljak 30.05. 14:27 Komentara: 0

Emiru Kusturici "Račanska povelja"

Filmski reditelj Emir Kusturica ovogodišnji je dobitnik "Račanske povelje”, koju Fondacija "Račanska baština” iz Bajine Bašte od 1995. godine dodeljuje istaknutim stvaraocima iz oblasti nauke i kulture.

Ostalo ponedeljak 30.05. 12:59 Komentara: 0

"Mikser" posetilo 60.000 ljudi

Tokom prethodnih pet dana "Mikser", najveći regionalni festival kreativnosti I inovativnosti, posetilo je približno 60.000 ljudi iz zemlje i sveta, saopštili su organizatori.

Ostalo ponedeljak 30.05. 10:12 Komentara: 0
strana 1 od 55 idi na stranu