Projekat SOHO u Beogradu

Luka Beograd ustupila je prostore umetnicima i time započela projekat SOHO u Beogradu.

Izvor: PR
Podeli

Cilj projekta je da Beograd po uzoru na London i Njujork dobije svoj umetnički kvart koji će Beograd staviti na mapu svetskih kulturnih dešavanja. Luka Beograd odlučila se da podrži umetnike koji su izrazili želju da, pored međunarodne karijere koju uspešno ostvaruju, imaju i svoj atelje u Beogradu.

Inicijativom umetnika nastala je i grupa SOHO BG powered by Luka Beograd koja za sada ima 20 umetnika među kojima su: Miloš Šobajić, Mihael Milunović, Zoran Velimanović,Slavimir Stojanović, Nenad Marjanović, Dragoljub Zamurović, Miroslav Lazović, Isidora Ivanović, Slađana Marinković, Maja Đurović, Ivana Tiodorović, Filip Dapčević, Miloš Soldatović i slikar Kosta Kulundžić, koji je za ovu priliku došao iz Pariza.

Ateljei umetnika nalaze se u industrijskoj zgradi “Srbijateks” u Dunavskoj ulici u okviru područja Luke Beograd, svega 800 metara od Narodnog pozorišta tako da će biti lako dostupni za sve posetioce i ljubitelje umetnosti.

"Inspirisani umetničkim duhom Londona, Njujorka, Pariza i Moskve umetnici su puni zanimljivih ideja koje bi želeli da podele sa beogradskom publikom, ali i da svoje kolege i prijatelje iz inostranstva ugoste u Beogradu u svom prostoru sve u cilju stvaranja novog i lepšeg Beograda kroz vrednosti koje su univerzalne", saopšteno je iz Luke Beograd

SOHO BG je projekat koji je svima dostupan i treba da bude deo svih onih koji u njega žele da se uključe.

"Luka Beograd podržavanjem umetničkih projekata i usmeravanjem svojih aktivnosti na promociju talentovanih pojedinaca trudiće se da doprinese podizanju kulturnih vrednosti zajednice, da podstiče kreativnost, inovacije i slobodu stvaralaštva koji predstavljaju osnovu napretka društva u celini", navodi se u saopštenju povodom akcije iz Luke Beograd.

Ostalo

Poslednji apel "Akademije"

Udruženje građana "Akademija" i preduzeće "Sens art" pozvali su danas niz nadležnih ustanova i pojedinaca da pomognu da se spasi od zatvaranja kultni beogradski klub "Akademija".

Ostalo četvrtak 31.03. 15:41 Komentara: 4

Srpski aforizmi i satira u Beču

U Beču će danas biti priređeno Veče srpskih aforizama i satire u okviru koje će se publici predstaviti istaknuti članovi Beogradskog aforističarskog kruga Aleksandar Baljak, Dragutin Minić Karlo i Aleksandar Čotrić.

Ostalo četvrtak 31.03. 13:50 Komentara: 0

"Belgrade meets Stockholm"

Kolektiv „Lorem Ipsum“ i stokholmski dizajn studio „FME-2710“ organizuju izložbu pod naslovom „Incredible Machine“. 20 mladih dizajnera i dizajnerki, iz Beograda i Stokholma, u svojim radovima će ilustrovati sopstveni kreativni proces. Izložba će se održati u KC Gradu od 2. i 5. aprila.

Ostalo četvrtak 31.03. 12:33 Komentara: 0

Skup o Milanskom ediktu u aprilu

Centar za kulturu Zaječara najavio bogato kulturno proleće u tom gradu, izdvajajući kao najznačajniji naučni skup pod nazivom "Koreni evropskog hrišćanstva - u susret 1700. godišnjici Milanskog edikta".

Ostalo sreda 30.03. 19:53 Komentara: 1

Diskografske kuće pomažu Japanu

Četiri diskografske kuće, “Universal”, “EMI”, “Sony” i “Warner”, zajedno će 4. aprila objaviti kompilaciju 38 pesama za pomoć žrtvama zemljotresa i cunamija u Japanu.

Ostalo sreda 30.03. 12:25 Komentara: 0
strana 1 od 45 idi na stranu