Počinju Aprilski susreti u SKC-u

Performans “Zabuna na sceni .01” otvoriće Aprilske susrete u Studenstkom kulturnom centru 1. aprila, u 19 časova.

Izvor: PR
Podeli

Ispred zgrade SKC-a predstaviće se Gerilin đubrofonijski orkestar” koji će pozvati prolaznike da se priključe njihovoj improvizaciji, a zatim krenuti u šetnju kroz sve galerije Studentskog kulturnog centra. Tura će se završiti ulaskom u veliku salu gde će početi popuplarni performans “Zabuna na sceni.01“.

“Zabuna na sceni.01” je prvo muzičko‐scensko delo u kome publika može da učestvuje, a donosi zvuke koji svakodnevno okružuju stanovnike Beograda. Koncept je definisan kao interaktivna scenska instalacija i ima za cilj da približi umetnost izvođenja publici tako što im pruža priliku da sami dožive nastup na sceni. Kao i do sada, svako izvođenje biće zabeleženo na video zapisu i dostupno da se naruči na sajtu Udruženja Zabuna: www.zabuna.org.rs.

U “Zabuni na sceni” snimci zvukova koji nas okružuju, zajedno sa zvucima instrumenata i scenskim pokretima, dočaravaju svakodnevni život u Beogradu. Svi elementi jednog običnog dana postaju glavni likovi ovih priča, njihovi zvuci su muzika, a pokreti ples. U toku trajanja predstave lica iz publike po sopstvenom nahođenju kroče na scenu i doprinesu dočaravanju gradske vreve zvucima i pokretima. Svaki učesnik može da naruči video snimak svog nastupa, i sačuva za uspomenu. Autor dela i koncepta je Maja Mitrović, kompozitor, izvođač i muzički pedagog iz Beograda. Muzički sastav čine: Iva Despotović (klavir), Smiljana Nikolić (flauta), Marko Mitrović (električna gitara), Mihailo Samoran (klarinet), Miloš Bosnić (kontrabas) i Rastko Popović (električna viola).

“Gerilin đubrofonijski orkestar” (GĐO) je grupa profesionalnih muzičkih entuzijasta grupe Goethe Guerilla 2011 koji sviraju i improvizuju na instrumentima sastavljenim od (do skoro) nepotrebnog đubreta. Cilj im je da na kreativan način istaknu važnost recikliranja otpada, a da pri tome pruže inspiraciju i zabavu svakom ko ih čuje.

Više informacija na: www.zabuna.org.rs.

Prvi Aprilski susreti održani su 1971. kao Festival proširenih medija. Festival na kojem su nastupali svetski priznati umetnici poslužio je kao osnova za sve današnje umetnike koji se bave proširenim medijima ili kako se to još može reći novim medijima kao što su performans, video umetnost, instalacija, digitalna umetnost, mail art...

Na Aprilskim susretima nastupali su Đina Pane, Ana Mendieta, Džozef Bojs, Bil Vajola, Džozef Košut, Frako B...

Ovogodišnji Festival trajaće od 1. do 4. aprila i kao i svake godine obeležiće ga gostovanje brojnih domaćih i inostranih umetnika. Ulaz na sve programe je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu