Manojlović počasni doktor ESRA

Senat Univerziteta za audiovizuelne umetnosti, Evropske filmske akademije (ESRA Paris-Skopje-Njujork) proglasio je proslavljenog glumca Predraga Mikija Manojlovića "počasnim doktorom za svoje zasluge“.

Podeli

U obrazloženju Univerziteta piše da se ova titula dodeljuje zbog "njegovog rada u oblasti pozorišta i filma u Jugoistočnoj Evropi kao i u svetu. Njegova ličnost će na početku trećeg milenijuma biti upamćena po doprinosu u obnavljanju mostova i veza između svih zemalja Jugoistočne Evrope, jer je Mikijevo ime sinonim za saradnju i nadu u celom regionu“.

Pre Manojlovića titulu doktora dobili su Šarl Aznavur (Charles Aznavour), Jirži Mecl (Jiri Menzel), Boro Drašković, Klod Leluš (Claude Lelouch), Manoel De Oliveira...

Svečana ceremonija proglašenja i dodele titule biće održana 11. marta u 12h u Makedonskoj Kinoteci u Skopju (Macedonian Cinematheque).

Takođe, specijalna ceremonija biće održana i u Parizu tokom prvog "SEE a Paris South-East European Film Festival“ koji organizuje pomenuti Univerzitet, a na kojoj će Mikiju Manojloviću biti dodeljena "See Personality Award“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu