Manojlović počasni doktor ESRA

Senat Univerziteta za audiovizuelne umetnosti, Evropske filmske akademije (ESRA Paris-Skopje-Njujork) proglasio je proslavljenog glumca Predraga Mikija Manojlovića "počasnim doktorom za svoje zasluge“.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2011.

11:07

Default images

U obrazloženju Univerziteta piše da se ova titula dodeljuje zbog "njegovog rada u oblasti pozorišta i filma u Jugoistočnoj Evropi kao i u svetu. Njegova ličnost će na početku trećeg milenijuma biti upamćena po doprinosu u obnavljanju mostova i veza između svih zemalja Jugoistočne Evrope, jer je Mikijevo ime sinonim za saradnju i nadu u celom regionu“.

Pre Manojlovića titulu doktora dobili su Šarl Aznavur (Charles Aznavour), Jirži Mecl (Jiri Menzel), Boro Drašković, Klod Leluš (Claude Lelouch), Manoel De Oliveira...

Svečana ceremonija proglašenja i dodele titule biće održana 11. marta u 12h u Makedonskoj Kinoteci u Skopju (Macedonian Cinematheque).

Takođe, specijalna ceremonija biće održana i u Parizu tokom prvog "SEE a Paris South-East European Film Festival“ koji organizuje pomenuti Univerzitet, a na kojoj će Mikiju Manojloviću biti dodeljena "See Personality Award“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: