Manojlović počasni doktor ESRA

Senat Univerziteta za audiovizuelne umetnosti, Evropske filmske akademije (ESRA Paris-Skopje-Njujork) proglasio je proslavljenog glumca Predraga Mikija Manojlovića "počasnim doktorom za svoje zasluge“.

Podeli

U obrazloženju Univerziteta piše da se ova titula dodeljuje zbog "njegovog rada u oblasti pozorišta i filma u Jugoistočnoj Evropi kao i u svetu. Njegova ličnost će na početku trećeg milenijuma biti upamćena po doprinosu u obnavljanju mostova i veza između svih zemalja Jugoistočne Evrope, jer je Mikijevo ime sinonim za saradnju i nadu u celom regionu“.

Pre Manojlovića titulu doktora dobili su Šarl Aznavur (Charles Aznavour), Jirži Mecl (Jiri Menzel), Boro Drašković, Klod Leluš (Claude Lelouch), Manoel De Oliveira...

Svečana ceremonija proglašenja i dodele titule biće održana 11. marta u 12h u Makedonskoj Kinoteci u Skopju (Macedonian Cinematheque).

Takođe, specijalna ceremonija biće održana i u Parizu tokom prvog "SEE a Paris South-East European Film Festival“ koji organizuje pomenuti Univerzitet, a na kojoj će Mikiju Manojloviću biti dodeljena "See Personality Award“.

Ostalo

Poslednji apel "Akademije"

Udruženje građana "Akademija" i preduzeće "Sens art" pozvali su danas niz nadležnih ustanova i pojedinaca da pomognu da se spasi od zatvaranja kultni beogradski klub "Akademija".

Ostalo četvrtak 31.03. 15:41 Komentara: 4

Srpski aforizmi i satira u Beču

U Beču će danas biti priređeno Veče srpskih aforizama i satire u okviru koje će se publici predstaviti istaknuti članovi Beogradskog aforističarskog kruga Aleksandar Baljak, Dragutin Minić Karlo i Aleksandar Čotrić.

Ostalo četvrtak 31.03. 13:50 Komentara: 0

"Belgrade meets Stockholm"

Kolektiv „Lorem Ipsum“ i stokholmski dizajn studio „FME-2710“ organizuju izložbu pod naslovom „Incredible Machine“. 20 mladih dizajnera i dizajnerki, iz Beograda i Stokholma, u svojim radovima će ilustrovati sopstveni kreativni proces. Izložba će se održati u KC Gradu od 2. i 5. aprila.

Ostalo četvrtak 31.03. 12:33 Komentara: 0

Skup o Milanskom ediktu u aprilu

Centar za kulturu Zaječara najavio bogato kulturno proleće u tom gradu, izdvajajući kao najznačajniji naučni skup pod nazivom "Koreni evropskog hrišćanstva - u susret 1700. godišnjici Milanskog edikta".

Ostalo sreda 30.03. 19:53 Komentara: 1
strana 1 od 45 idi na stranu