Bradić:Uradio sam sve što sam mogao

Nebojša Bradić, koji nije zadržao resor u rekonstruisanoj Vladi, uputio je na niz adresa ličnosti i institucija sa kojima je sarađivao pismo u kojem ističe da je ,,na poslu ministra kulture Republike Srbije, u teškim godinama koje su iza nas, uradio sve što je mogao".

Tanjug
Podeli

,,Uveren sam da to nije malo i da su na vidiku bolji dani", napisao je Bradić, a u rezimeu aktivnosti naveo je da je ,,Ministarstvo kulture radilo na stvaranju sistemskih uslova za razvojnu i racionalnu politiku u kulturi".

Ukazujući da je Ministarstvo kulture bilo suočeno sa "gomilom nerešenih problema iz prošlosti i ekonomskom krizom koja je zahvatila svet i, posebno, našu zemlju", Bradić je ocenio da je glavno postignuće oličeno u uspostavljanju pravno-formalnih osnova kulturne politike, donošenjem Zakona o kulturi.

Kao značajna postignuća on je naveo i iniciranje, finansijsku i logističku podršku radova na zaštiti, konzervaciji i prezentaciji kulturnog nasleđa Srbije, zatim nove projekte kao što su "Putevi kulture - Tvrđave na Dunavu" i nove kandidate za listu kulturne baštine UNESCO-a.

Na čelo Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva postavljen je bivši predsednik Narodne skupštine Predrag Marković.

Predrag Marković je osnivač i vlasnik izdavačke kuće Stubovi kulture. Uređivao je listove (Student, Književna reč, Vreme), časopise (Vidici, Književnost) i biblioteke (Pegaz, Albatros, Retrospektive). Najznačajnije knjige su mu ,,Li-mun, isceđen”, ,,Morali bi doći nasmejani lavovi“ i ,,Otmenost duše“.

Ostalo

Poslednji apel "Akademije"

Udruženje građana "Akademija" i preduzeće "Sens art" pozvali su danas niz nadležnih ustanova i pojedinaca da pomognu da se spasi od zatvaranja kultni beogradski klub "Akademija".

Ostalo četvrtak 31.03. 15:41 Komentara: 4

Srpski aforizmi i satira u Beču

U Beču će danas biti priređeno Veče srpskih aforizama i satire u okviru koje će se publici predstaviti istaknuti članovi Beogradskog aforističarskog kruga Aleksandar Baljak, Dragutin Minić Karlo i Aleksandar Čotrić.

Ostalo četvrtak 31.03. 13:50 Komentara: 0

"Belgrade meets Stockholm"

Kolektiv „Lorem Ipsum“ i stokholmski dizajn studio „FME-2710“ organizuju izložbu pod naslovom „Incredible Machine“. 20 mladih dizajnera i dizajnerki, iz Beograda i Stokholma, u svojim radovima će ilustrovati sopstveni kreativni proces. Izložba će se održati u KC Gradu od 2. i 5. aprila.

Ostalo četvrtak 31.03. 12:33 Komentara: 0

Skup o Milanskom ediktu u aprilu

Centar za kulturu Zaječara najavio bogato kulturno proleće u tom gradu, izdvajajući kao najznačajniji naučni skup pod nazivom "Koreni evropskog hrišćanstva - u susret 1700. godišnjici Milanskog edikta".

Ostalo sreda 30.03. 19:53 Komentara: 1
strana 1 od 45 idi na stranu