Bazar rukotvorina Hartefakt u REX-u

Inkluzivni bazar rukotvorina Hartefakt u organizaciji Smarti (Smartie) društva za inteligentne komunikacije i Galerije Alt iz Beograda, održaće se 27. februara u Kulturnom centru Rex (Jevrejska 16) od 14.00 do 22.00 časa

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 27.02.2011.

08:25

Default images

Inkluzivni bazar rukotvorina, koji se odžava drugi put, promoviše "umetnost i dizajn kao udruženi doprinos kreativne zajednice koji čine uglavnom nezaposlene žene, mlade dizajnerke i umetnice, studentkinje umetnosti dizajna i arhitekture", navodi se u saopštenju organizatora.

Na bazaru će učestvovati i kreativne grupe mladih, etno grupe i grupe nedovoljno razvijenih osoba, kao i osoba sa invaliditetom.

Autori i grupe predstaviće radove iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, unikatnog dizajna ili izrađene u malim serijama za ličnu upotrebu ili za dekor kućnog ambijenta.

"Između ostalog biće izloženi keramika, dekorisane flaše, cvetni aranžmani, kecelje i rukavice za kuhinju, maske za oči, unikatno oslikane ešarpe, tkana, heklana, štrikana i šivena odeća i modni detalji, šeširi, kape, rukavice, čestitke, magneti, suveniri, nakit, torbe, raznorazni ukrasi, crteži, slike, printevi i fotografije", navodi se u saopštenju.

Osim izložbenog dela programa biće predstavljen i rad osoba iz Gradskog saveza slepih Beograda, koji će demonstrirati svoju tehniku masaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: