Kako se zabavljamo uz kulturu?

Na inicijativu Ministarstva kulture Republike Srbije, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka je sproveo detaljno istraživanje i kreirao sveobuhvatnu Agendu, a rezultati će biti predstavljeni javnosti na konferenciji u petak 11. februara.

Podeli

U Srbiji se godišnje održi na stotine kulturnih manifestacija, a najstarija među njima organizovana je još u 19. veku. Koliko ih je ukupno, ko ih organizuje, a ko posećuje, gde se održavaju, koje su najznačajnije, a koje najneobičnije, najatraktivnije, najkreativnije... otkriva Agenda manifestacija Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Na inicijativu Ministarstva kulture Republike Srbije, Zavod je sproveo istraživanje i formirao najveću bazu kulturnih manifestacija u zemlji, koja će građanima Srbije, ali i inostranim posetiocima, približiti različita kulturna dešavanja.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja, način korišćenja Agende, kao i značaj koji ova baza moze imati za kulturni i turistički razvoj Srbije.

Agenda ce biti dostupna na internet stranici Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka www.zaprokul.org.rs. Svi zainteresovani će moći na brz i jednostavan način da pretražuju kulturne događaje u našoj zemlji prema nazivu, mestu i vremenu održavanja, godini osnivanja i vrsti manifestacije. Agenda sadrži bogate opise manifestacija, fotografije koje prikazuju atmosferu sa događaja, kao i detaljne podatke o organizatorima. Sve to će kulturne manifestacije učiniti daleko dostupnijim javnosti, smatraju organizatori istraživanja.

Osim na srpskom jeziku, Agenda manifestacija ce biti dostupna i na engleskom.

Istraživanje će javnosti predstaviti Aleksandar Lazarević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, Maja Milićević, istrazivač-saradnik, Nebojša Bradić, ministar za kulturu Republike Srbije, Goran Petković, državni sekretar za turizam pri Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije i Miloš Milovanović, pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije.

Ostalo

Proleće u Parizu počinje sa Disom

Kulturni centar Srbije u Parizu predstavio je program manifestacija kojima će ovog proleća privući brojne posetioce, a Vladimir Marinković iz centra izabran je za novog direktora festivala "Jazzycolors".

Ostalo ponedeljak 28.02. 16:52 Komentara: 0

Dva master klasa na FEST-u

U utorak, 1. marta u 11h, u press centru Sava centra, Emir Kusturica će studentima umetničkih akademija i ostalim zainteresovanima održati master klas.

Ostalo ponedeljak 28.02. 14:06 Komentara: 0

Glasajte za naslov Čotrićeve knjige

Satiričar Aleksandar Čotrić odlučio se na neobičan književni eksperiment: ponudio je poseticima svog internet sajta da glasanjem izaberu naslov njegove nove knjige, saopštila je danas Sekcija satiričara Udruženja književnika Srbije.

Ostalo ponedeljak 28.02. 12:47 Komentara: 0

BND ipak tradicionalno u maju

Šesta Beogradska nedelja dizajna (BND) biće održana od 23. do 28. maja 2011. godine, iako je postojala šansa da se zbog prebukiranog beogradskog kalendara dešavanja pomeri za jun.

Ostalo ponedeljak 28.02. 12:06 Komentara: 0
strana 1 od 40 idi na stranu