Novi broj TFT-a posle dve godine

Deveti broj časopisa TFT (teatar, film, televizija), u izdanju "Službenog glasnika", predstavljen je danas u klubu "Glasnik".

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 28.01.2011.

17:21

Default images

Posle više od dve godine objavljivanja časopisa koji je stekao ozbiljan ugled u kulturnim krugovima, "Službeni glasnik" je dobio i partnere koji će ga podržati - Radio televiziju Srbije, Narodno pozorište i Jugoslovensku kinoteku, kao ključne institucije u oblastima kojima se TFT bavi, saopšteno je na promociji.

Na pitanje novinara kako će se to odraziti na buduće brojeve, glavni urednik časopisa Slobodan Šuljagić izrazio je nadu da "ovo neće uticati na sadržaj već da će novi partneri pomoći u promociji koncepta TFT-a".

On je naglasio da je TFT precizno profilisan, a da su njegove karakteristike eskapizam od svakodnevlja i kontemplativnost, dodajući da uredništvo zastupa iracionalnost kao bitan element umetnosti.

Deveti broj nudi čitaocima tekstove mnoštva izuzetnih autora, koje predvodi Nebojša Romčević (esej "Komedija i društvo"), rekao je Šuljagić i skrenuo pažnju na priloge Boška Milina ("Klasici na ekranu"), Aleksandra Luja Todorovića ("Televizija u lavirintu").

Tu su i tekstovi Dimitrija Vojnova ("Novi srpski film - odjeci i reagovanja"), Saše Radojevića ("Tretman državnih institucija u srpskom filmu 21. veka"), Dragana Jovićevića ("Udarac u kinematografiju očeva"), Jovana Ćirilova ("Tranzicija svuda oko nas")...

Ovaj broj počinje i završava se dramskim tekstovima - scenarijem za kratki film "The Next Bride" Bojane Mijović i odlomkom iz komada "Gama Kas" Milene Bogavac.

Kao i do sada, TFT odlikuje atraktivan dizajn, koji potpisuje Milan Antanasijević. On je zahvalio urednicima na slobodi da se igra i priznao da su korice TFT-a za njega plakati filmova koje bi voleo da snimi ili da vidi.

Ovoga puta to je kreativna asocijacija na rani film klasika Melijesa "Put na Mesec".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: