Izložba rešenja za Narodni muzej

Izložba radova učesnika Konkursa za idejno rešenje rekonstrukcije Narodnog muzeja u Beogradu otvorena je 28. novembra u atrijumu tog muzeja.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2010.

17:11

Default images

Nakon objavljivanja rezultata Konkursa, na kojem je prvu nagradu dobio projekat Vladimira Lojanice, u atrijumu Narodnog muzeja otvorena je izložba radova koji su pristigli na konkurs. Nagrađeni projekat urađen je u sklopu "Mašinoprojekt KOPRING-a".

Postavka, koja će biti izložena do 12. decembra, obuhvata 61 projekat. Kako se navodi u saopštenju Narodnog muzeja, konkurs je pokazao da postoje mnogobrojne mlade arhitekte visokih potencijala i istančanog senzibiliteta koji su ponudili inovativna i raznovrsna rešenja rekonstrukcije ove institucije kulture.
Uvidom u izložene radove posetioci će moći da sagledaju ne samo kreativne vizije novog-starog Muzeja, već i različita shvatanja i doživljaje onoga što on danas predstavlja, kao i budući koncept muzeja sutrašnjice.

Iako se inicijativa o rekonstrukciji Narodnog muzeja javila tokom 2001. godine, stalna postvaka muzeja zatvorena je 1. juna 2003. godine. Četiri godine kasnije izabrano je prvo idejno rešenje rekonstrukcije, ali je ono povučeno prošle godine, uz obrazloženje da je preskupo i nefunkcionalno. Novi, dvostepeni konkurs raspisan je 12. avgusta 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: