Potraga za restauratorom Koloseuma

Italijanski zvaničnici pokušaće da prikupe 25 miliona evra privatnih donacija neophodnih za restauriranje rimskog Koloseuma.

Izvor: Tanjug
Podeli

Italijansko ministarstvo kulture saopštilo je da če vlada prijave potencijalnih sponzora primati od 4. avgusta do 15. septembra.

Sponzori će moći da "promovišu svoj imidž", ali će sve reklame morati da budu u skladu sa dekorom 2.000 godina stare arene.

Pored toga, rimske vlasti planiraju da turistima naplate nekoliko dodatnih evra kroz taksu koja che se plaćati u hotelima i nekim muzejima.

Taksa, koja će se naplaćivati od 1. januara, odnosiće se i na određene turističke usluge, kakvi su autobusi na sprat za obilazak grada, barovi i restorani duž obale Tibra i turistički brodovi, kazao je zamenik gradonačelnika Rima, Mauro Kutrufo.

Očekuje se da će nova taksa gradskom budžetu doneti 50 miliona evra, dodao je on.

Ostalo

Obnova dela Kalemegdana

Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" započeće restauratorske radove, 2. avgusta, na Malom stepenišnom silazu sa unutrašnjim rovom na Kalemegdanu, za čije je izvođenje Grad Beograd obezbedio sredstva u iznosu od 26,3 miliona dinara.

Ostalo petak 30.07. 15:52 Komentara: 1

Radovi diplomaca FPU na izložbi

Studenti završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, njih stotinak, predstavljaju se svojim najuspešnijim radovima na izložbi "Diploma 2010" u Muzeju primenjeih umetnosti u Beogradu.

Ostalo petak 30.07. 10:13 Komentara: 1

Čepmen traži pomilovanje

Mark Čepmen koji služi doživotnu kaznu za ubistvo Džona Lenona, podneo je šesti zahtev za pomilovanje od 2000. godine kada je stekao taj uslov, preneo je Rojters.

Ostalo četvrtak 29.07. 14:08 Komentara: 1

Bar-revija kolekcije Olje Ivanjicki

Modna kuća "Mona" saopštila je da će 31. jula u prostoru srednjevekovnog Starog Bara, u Crnoj Gori, na reviji predstaviti kolekciju "Carstvo", poslednju koju je za tu modnu kuću pred smrt kreirala slikarka Olja Ivanjicki (1931-2009).

Ostalo sreda 28.07. 15:53 Komentara: 0
strana 1 od 32 idi na stranu