Čepmen traži pomilovanje

Mark Čepmen koji služi doživotnu kaznu za ubistvo Džona Lenona, podneo je šesti zahtev za pomilovanje od 2000. godine kada je stekao taj uslov, preneo je Rojters.

Izvor: Tanjug
Podeli

Intervju koji će obaviti tročlana komisija za uslovno otpuštanje, planiran je za drugu nedelju avgusta. Udovica Lenona, Joko Ono, uputila je tim povodom pismo sudu u Njujorku u kojem ih moli da Čepmen do kraja života ostane u zatvoru.

Ona u pismu navodi da se boji da će se u njen život i život dva Lenonova sina, vratiti košmari, haos i konfuzija, kao i da se neće osećati bezbedno do kraja života.

Prvi čovek Udruženje za prava zatvorenika u SAD Robert Gangi ne očekuje da će sud prihvatiti Čepmenov zahtev za pomilovanje. On je izrazio sumnju da će komisija osloboditi čoveka koji je ubio jednog od najpoznatijih i najomiljenijih ličnosti u svetu.

Džon Lenon je ubijen 8. decembra 1980. godine ispred zgrade Dakota, u Njujorku, u kojoj je živeo.

Ostalo

Obnova dela Kalemegdana

Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" započeće restauratorske radove, 2. avgusta, na Malom stepenišnom silazu sa unutrašnjim rovom na Kalemegdanu, za čije je izvođenje Grad Beograd obezbedio sredstva u iznosu od 26,3 miliona dinara.

Ostalo petak 30.07. 15:52 Komentara: 1

Radovi diplomaca FPU na izložbi

Studenti završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, njih stotinak, predstavljaju se svojim najuspešnijim radovima na izložbi "Diploma 2010" u Muzeju primenjeih umetnosti u Beogradu.

Ostalo petak 30.07. 10:13 Komentara: 1

Bar-revija kolekcije Olje Ivanjicki

Modna kuća "Mona" saopštila je da će 31. jula u prostoru srednjevekovnog Starog Bara, u Crnoj Gori, na reviji predstaviti kolekciju "Carstvo", poslednju koju je za tu modnu kuću pred smrt kreirala slikarka Olja Ivanjicki (1931-2009).

Ostalo sreda 28.07. 15:53 Komentara: 0
strana 1 od 32 idi na stranu