Bar-revija kolekcije Olje Ivanjicki

Modna kuća "Mona" saopštila je da će 31. jula u prostoru srednjevekovnog Starog Bara, u Crnoj Gori, na reviji predstaviti kolekciju "Carstvo", poslednju koju je za tu modnu kuću pred smrt kreirala slikarka Olja Ivanjicki (1931-2009).

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi, inspiraciju za nastanak kolekcije predstavljalo je modno viđenje "Petog carstva", važne teme u slikarskom opusu Ivanjicki.

"Oljini kostimi oživljavanju duh srednjovekovnog dvora cara Dušana i carice Jelene, Lazara i Milice...Elementi vladarske odežde preneti su u savremeni modni izraz, a lorosi, dijademe, krune i ostala vladarska obeležja su od svile, pliša, krzna i kože u zlatnoj, purpurnoj i kraljevsko plavoj boji", saopštila je "Mona".

Saradnici na realizaciji kolekcije "Carstvo" su kreatorke "Mone", autorka tašni Ana Leković i Kristina Gajić, koja je oživela skice koje je Ivanjicki dostavila modnoj kući u junu prošle godine neposredno pred smrt.

U realizaciji revije "Carstvo" učestvuju režiser Siniša Kovačević, koreograf Jelena Mladenović i kompozitori Svetislav Božić i Sanja Ilić.

Ostalo

Obnova dela Kalemegdana

Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" započeće restauratorske radove, 2. avgusta, na Malom stepenišnom silazu sa unutrašnjim rovom na Kalemegdanu, za čije je izvođenje Grad Beograd obezbedio sredstva u iznosu od 26,3 miliona dinara.

Ostalo petak 30.07. 15:52 Komentara: 1

Radovi diplomaca FPU na izložbi

Studenti završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, njih stotinak, predstavljaju se svojim najuspešnijim radovima na izložbi "Diploma 2010" u Muzeju primenjeih umetnosti u Beogradu.

Ostalo petak 30.07. 10:13 Komentara: 1

Čepmen traži pomilovanje

Mark Čepmen koji služi doživotnu kaznu za ubistvo Džona Lenona, podneo je šesti zahtev za pomilovanje od 2000. godine kada je stekao taj uslov, preneo je Rojters.

Ostalo četvrtak 29.07. 14:08 Komentara: 1
strana 1 od 32 idi na stranu