Bar-revija kolekcije Olje Ivanjicki

Modna kuća "Mona" saopštila je da će 31. jula u prostoru srednjevekovnog Starog Bara, u Crnoj Gori, na reviji predstaviti kolekciju "Carstvo", poslednju koju je za tu modnu kuću pred smrt kreirala slikarka Olja Ivanjicki (1931-2009).

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi, inspiraciju za nastanak kolekcije predstavljalo je modno viđenje "Petog carstva", važne teme u slikarskom opusu Ivanjicki.

"Oljini kostimi oživljavanju duh srednjovekovnog dvora cara Dušana i carice Jelene, Lazara i Milice...Elementi vladarske odežde preneti su u savremeni modni izraz, a lorosi, dijademe, krune i ostala vladarska obeležja su od svile, pliša, krzna i kože u zlatnoj, purpurnoj i kraljevsko plavoj boji", saopštila je "Mona".

Saradnici na realizaciji kolekcije "Carstvo" su kreatorke "Mone", autorka tašni Ana Leković i Kristina Gajić, koja je oživela skice koje je Ivanjicki dostavila modnoj kući u junu prošle godine neposredno pred smrt.

U realizaciji revije "Carstvo" učestvuju režiser Siniša Kovačević, koreograf Jelena Mladenović i kompozitori Svetislav Božić i Sanja Ilić.

strana 1 od 32 idi na stranu