Multimedijalna izložba “Med i krv“

Multimedijalna izložba "Med i krv 3/ Utopija", na kojoj će biti predstavljeni radovi 25 grčkih, srpskih i francuskih umetnika, biće otvorena 6. jula u Galeriji Art klinika u Novom Sadu.

Izvor: Beta
Podeli

U saopštenju organizatora se navodi da se izložba sastoji i od muzičkog dela pod nazivom "Elektrobalkana", a na otvaranju će biti izveden muzičko-plesni performans.

"Reč je o umetničkom poduhvatu koji pokušava da poveže nove oblike vizuelnih umetnosti, kao što su video umetnost, instalacija, zvučna instalacija, svetlosna instalacija, lend art i umetnost okruženja", navodi se u saopštenju.

Prjekat "Med i krv" nastoji da promoviše umetnost i umetničko stvaralaštvo uspostavljanjem mreže između različitih zemalja radi umetničke razmene i solidarnosti.

Prvi festival "Med i krv" održan je u julu prošle godine u Valjevu, a drugi u Atini.

"Med i krv 3/Utopija" biće organizovana na više lokacija u centru Novog Sada, a trajaće do 12. jula.

Ostalo

Obnova dela Kalemegdana

Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" započeće restauratorske radove, 2. avgusta, na Malom stepenišnom silazu sa unutrašnjim rovom na Kalemegdanu, za čije je izvođenje Grad Beograd obezbedio sredstva u iznosu od 26,3 miliona dinara.

Ostalo petak 30.07. 15:52 Komentara: 1

Radovi diplomaca FPU na izložbi

Studenti završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, njih stotinak, predstavljaju se svojim najuspešnijim radovima na izložbi "Diploma 2010" u Muzeju primenjeih umetnosti u Beogradu.

Ostalo petak 30.07. 10:13 Komentara: 1

Čepmen traži pomilovanje

Mark Čepmen koji služi doživotnu kaznu za ubistvo Džona Lenona, podneo je šesti zahtev za pomilovanje od 2000. godine kada je stekao taj uslov, preneo je Rojters.

Ostalo četvrtak 29.07. 14:08 Komentara: 1
strana 1 od 32 idi na stranu