Ko su heroji današnjeg vremena?

Da li su današnji heroji negativci? Gde prestaje igra, a počinje strah? Kroz zanimljivu izložbu svojih radova odgovara Nenad Dodić, art direktor u agenciji “McCann Beograd”

Podeli

U Kulturnom centru „Grad“ otvorena je izložba Nenada Dodića pod nazivom „Onepercenters“. Radovi su nastali kombinovanjem ilustracija, animacije i skulptura.

Ova nesvakidašnja izložba na našoj kulturnoj sceni zanimljiva je kako odraslima, tako i onim najmlađima, jer je zasnovana na toy dizajnu koji se kod nas retko viđa. Skulpture, koje su ručno pravljene i oslikane akrilnim bojama, odišu podjednako i dečaštvom i muževnošću, prate ilustracije velikih formata i interesantne animacije. Posetiocima su najzanimljivije bile trodimenzionalne figurice proistekle iz ilustracija, ali i obratno, ilustracije proistekle iz figurica.

Ko su heroji današnjeg vremena? Da li su današnji heroji negativci? Gde prestaje igra, a počinje strah?

Autor Nenad Dodić kaže da su njegovi junaci odrasli zajedno sa njim i dodaje:„Bio mi je izazov da predstavim ilustrovane likove u trodimenzionalnom obliku. Kada su ti likovi pravi i postavljeni u prostoru, ljudi ih lakše percipiraju kao žive. Na taj način bolje protumače njihove karaktere. Moji likovi su na granici pozitivaca i negativaca i ostavljam gledaocima da ih samostalno dožive kao dobre ili loše.“

Spoj različitih vidova umetnosti poslednjih godina postaje sve popularniji. Umetnici sve češće posežu za različitim načinima za izražavanje i realizaciju svojih kreativnih ideja, a posetioci ovakvih izložbi imaju mogućnost uvida u različite forme realizacije umetnikovih ideja na jednom mestu.

Nenad Dodić je naš poznati ilustrator i grafički dizajner. Njegovi radovi prikazani su na nekoliko grupnih izložbi, a dobio je i više nagrada u oblasti dizajna i animacije. Poslednjih godina radi u agenciji „McCann Beograd“ kao art direktor. Radove Nenada Dodića možete pogledati na: http://www.behance.net/nenaddodic.

Izložba „Onepercenters“ u Kulturnom centru „Grad“ zatvara se u nedelju 30. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu