Egzit izabran za najbolji festival u Evropi

Festival Egzit osvojio je priznanje za najbolji festival u Evropi na dodeli Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards), koja je održana 15. januara u Groningenu (Holandija).

Izvor: B92
Podeli

Ovogodišnje izdanje festivala Egzit biće održano od 10. do 17. jula 2014, a prvi put festivalski program će biti organizovan u Srbiji (od 10. do 13. jula) i Crnoj Gori (od 15. do 17. jula). Više informacija možete pročitati OVDE.

Dok se zagrevate za novu egzitovsku avanturu, podsetite se kako je bilo prošle godine u Novom Sadu, kada su nastupali Najl Rodžers, Snoop Dogg, Prodigy, Atoms For Peace, Nik Kejv i njegov prateći sastava The Bad Seeds...

Više od 360 festivala iz 34 zemlje bilo je u konkurenciji za najbolji evropski festival u 2013. godini, a u glasanju je učestvovali oko 625.000 ljudi iz celog sveta.

Festival Egzit (Exit) je od 2010. godine, kada je ustanovljena dodela EFA nagrada, svake godine ulazio u izbor deset najboljih festivala, a ove godine okitio se i glavnim priznanjem.

Glasovi festivalskih fanova sabrani su sa glasovima EFA žirija, sastavljenog od najistaknutijih ličnosti iz evropske festivalske industrije i putem tog mehanizma Egzit je u decembru 2013. godine uvršten u deset finalista.

Dosadašnji dobitnici glavne nagrade (Best Major European Festival) su: “Open'er Festival” iz Poljske (2009/2010), “Sziget Festival” iz Mađarske (2011) i “Tomorrowland” iz Belgije (2012)

Nagradu je u Gronigenu primio strateški direktor festivala, Dušan Kovačević, koji je ovom prilikom izjavio:

"Želeo bih da zahvalim Eropskim festivalskim nagradama zbog ove neverovatne prilike da predstavim Egzit pred celim svetom. Takođe bih želeo da zahvalim festivalskoj publici i članovima žirija koji su glasali za nas.

Neki od vas već znaju da je Egzit festival jedinstven u svetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu. Verujemo da je društvena odgovornost Egzit festivala i dalje važan razlog našeg postojanja.

Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vernim ljubiteljima Egzit festivala, pogotovo onima iz Srbije i sa Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svetu, u kojem se Egzit održava od samog početka!"

Najbolji festival

EXIT Festival (Srbija) - pobednik

Nominovani:

  • Dour Festival (Belgija)
  • Hurricane/Southside (Nemačka)
  • Open’er Festival (Poljska)
  • Pukkelpop (Blegija)
  • Rock Werchter (Belgija)
  • Sziget (Mađarska)
  • Tomorrowland (Belgija)
  • Wacken Open Air (Nemačka)
  • Woodstock Festival (Poljska)

Najbolji festival srednje veličine
Melt! Festival (Nemačka)

Najbolji mali festival
FUSION Festival (Rumunija)

Najbolji festival u zatvorenom prostoru
Metal Hammer Paradise (Nemačka)

Najbolji novi festival
B.my.Lake (Mađarska)

Festivalska himna godine
Daft Punk – Get Lucky

Hedlajneri godine
Arctic Monkeys

Debitanti godine
Imagine Dragons

Najbolji festivalski line-up
Berlin Festival (Nemačka)

Omiljeni evropski festival izabran od strane izvođača
Lowlands (Holandija)

Promoter godine
FKP Scorpio

Nagrada za inovacije na polju zdravlja i bezbednosti
Paleo festival (Švajcarska)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu