Poznati bend izbacio gitaristu: "Njegovi desničarski stavovi uzrokuju napetost"

Vinston Maršal, gitarista i bendžoista svetski poznatog benda Mumford & Sons, izbačen je iz benda, piše San.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2021.

11:03

Poznati bend izbacio gitaristu:
Foto: Profimedia

Maršal se navodno u zadnjih četiri godine okrenuo čvrstim desno orijentisanim političkim stavovima, a neki čak govore da se radikalizovao. Situacija je kulminirala Maršalovom objavom na Tviteru prošle subote u kojoj je pohvalio knjigu Unmasked: Inside Antifa's Radical Plan to Destroy Democracy Andyja Ngoa.

"Čestitam, Endi Ngo. Napokon sam našao vremena i pročitao ovu važnu knjigu. Ti si hrabar čovek", napisao je Maršal u svojoj objavi.

Mumford & Sons okupili su se već u nedelju i doneli odluku da Vinstin mora da ode, nakon 14 godina provedenih u bendu.

"Vinstonovi čvrsti desničarski politički stavovi uzrokuju napetost u bendu već neko vreme", rekli su i dodali kako je odluku bilo izuzetno teško doneti, ali Maršal je naštetio ugledu benda.

Naime, Endi Ngo u svojoj knjizi opisuje kako su ga 2019. godine napali militantni antifašisti, a navodi i istprijat taktike Antifa pokreta. Ngoa su kasnije kritikovali zbog toga što levičarske aktiviste opisuje kao nasilne i za iznošenje lažnih tvrdnji. U avgustu 2019. godine pojavio se video koji prikazuje Ngoa u društvu članova krajnje desničarske organizacije Patriot Prayer koja je kasnije napala kafić u kojem se skupljaju članovi Antifa pokreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: