Uliks Fehmiju: Mikijev Šekspir je od krvi i mesa

Istaknuti glumac koji već godinama živi u Americi, povodom večerašnje premijere predstave "Romeo i Julija" u Narodnom pozorištu Uliks Fehmiju, bio je gost vesti TV B92.

Izvor: B92

Nedelja, 05.04.2015.

16:17

Default images

Predstavu "Romeo i Julija" režirao je Predrag Miki Manojlović, a uloge tumače Mensur Safciu, Nikola Rakočević, Armend Ismajli, Nebojša Glogovac, Goran Jevtić, Armend Baloku, Faris Berisha, Uliks Fehmiju, Edona Reshitaj, Nataša Tapušković, Anita Mančić i Arta Selimi.

Povodom večerašnje premijere, gost vesti u 16 TV B92 bio je jedan od aktera predstave, glumac Uliks Fehmiju.

B92: Ponovo ste na sceni u Beogradu, šta to za vas znači?

Uliks Fehmiju: To je toliko složeno pitanje da neću ni pokušati da odgovorim na njega. Umesto toga, rekao bih da sam beskrajno zahvalan Mikiju Manojloviću što me je pozvao da učestvujem u ovoj predstavi. On na njoj radi godinu dana, mi glumci 3 meseca. Uživali smo u procesu i moram reći da sam veoma uzbuđen i radostan.

Kakvo je iskustvo raditi na ovakvom projektu?

Svi mi koji radimo na ovom komadu imamo odnos kao prema bilo kojoj drugoj predstavi, što znači da smo radili naporno i krajnje ozbiljno. Veoma smo se trudili da odradimo profesionalan posao i mislim da smo na odličnom putu da uspemo u tome.

Kako je raditi sa Mikijem Manojlovićem?

Mikijev pristup predstavi je veoma zanimljiv, hrabar, drugačiji i verujem da je to nešto novo i da će svakom ko pogleda predstavu biti zanimljivo njegovo viđenje Šekspira...Mikijev Šekspir je pravi, od krvi i mesa.

Miki ima život koji kulja iz njega i svoje iskustvo neskromno deli sa nama.

Miki Manojlović je rekao da bi voleo da ceo projekat sa zvezda mogu da vide Bekim Fehmiju i Faruk Begoli...

Za mog oca znam sigurno da bi sačekao da odgleda predstavu i tek onda bi se izjasnio o njenom kvalitetu (smeh), ali jasno mi je šta je Miki hteo da kaže. I ja se nadam da nas Bekim i Faruk gledaju sa neba.

Dugo živite u Americi, ali se tamo ne bavite glumom...

Ja se jesam tamo u jednom periodu bavio glumom, ali ni Snežana (Bodganović) ni ja već neko vreme ne pokušavamo da se bavimo glumom u Njujorku. Sve češće smo ovde gde rado glumimo, što nas jako raduje. Ako na taj način možemo da donesemo deo iskustva iz druge sredine i ovu obogatimo ja sam srećan.

Kakvi su Vaši planovi za budućnost i eventualni povratak?

Toliko dugo i često dolazimo i radimo ovde, da ne smatram da smo otišli. Ta distanca izmedju Njujorka i Evrope se smanjila. Sada je samo pitanje par sati i dobre volje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: