Poslušajte pesme sa "najsrećnije plejliste na svetu"

Povodom Međunarodnog dana sreće Ujedinjene nacije pozvale su brojne poznate umetnike i sve ljude sveta da učestvuju u #HappySoundsLike kampanji i predlože pesme koje ih čine srećnim.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2015.

11:31

Default images
Foto: Thinkstock

Cilj je da “moć muzike inspiriše nadu u bolje sutra”, piše na zvaničnom sajtu kampanje, na kojoj preko striminga možete čuti neke od “najsrećnijih pesama” po izboru poznatih.

Ukoliko želite da i sami predložite pesmu, učinite to preko Twittera ili Facebooka uz haštag #HappySoundsLike.

Priložene pesme odabrale su poznate ličnosti koje su se odazvale pozivu UN.

Kodi Simpson

.

Rob da Bank

.

Džejms Blant

.

Majkl Daglas

.

Dejvid Fonseka

.

Groove Armada

.

Horse Meat Disco

.

Anželik Kidjo

.

Demijan Lazarus

.

Nikol Šerzinger

.

Britni Spirs

.

Šarliz Teron

.

Zvanična poruka Ban Ki-muna povodom Dana sreće

Beta / AP Photo/Luis Hidalgo
"Potraga za srećom je ozbiljan posao. Sreća za celo čovečanstvo je jedan od glavnih ciljeva Ujedinjenih nacija. Mir, blagostanje, dostojanstven život za sve – to je ono što mi tražimo.

Želimo da svi muškarci, žene i deca uživaju u svojim ljudskim pravima. Želimo da sve zemlje znaju za lepotu mira. Želimo da svi ljudi i cela planeta budu blagosloveni održivim razvojem I budu pošteđeni katastrofalnog uticaja klimatskih promena.

Dozvolite da se zahvalimo za sve što nas čini srećnim I dozvolite nam da posvetimo naš trud ispunjavanju sveta srećom”, rekao je u zvaničnoj poruci povodom Dana sreće generalni sekretar UN Ban Ki-mun. Inače, pesma koja njega čini srećnim je “Signed. Sealed. Delivered” Stivija Vondera. Koje pesme biste vi preporučili za Dan sreće?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: