Noćni život na slikama Jelene Jelače u galeriji O3one

Samostalnom izložbom u beogradskoj Galeriji O3one, slikarka Jelena Jelača predstavlja publici novi ciklus radova pod nazivom „(Po)Kretati se mora“.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

09:15

Default images

Izložba se otvara danas, četvrtak 18. decembra, u 19 časova u galeriji O3one, Andrićev venac br.12, a traje do 31. decembra 2014.

U svojim radovima, Jelena Jelača rekreira ili konstruiše proživljene ili hipotetičke situacije iz svakodnevnog društvenog života i naročito sveta noćnih provoda, stvarajući specifičnu dokumentarističku sliku stavrnosti u kojoj verno predstavljeni ambijenti i protagonisti ostvaruju upečatljivu komunikaciju sa posmatračem.

Ovim ciklusom Jelača se nadovezuje na prethodnu samostalnu izložbu pod nazivom „Dnevnik kretanja“ i nastavlja da na upečatljiv način promišlja temu života i „kretanja“ u svakodnevnom iskustvu, odnosno, onoga što ga zapravo pokreće. Neke od prikazanih radova prate i zvučni zapisi sa odgovarajućih događaja i mesta, dodatno sugerišući relacije dela prema stvarnosti i proživljenom iskustvu.

Multi-medijalni aspekt izložbe naglašen je i specifičnom vrstom preformanasa na otvaranju u vidu nastupa VIS Limunade, Flesh Community i DJ dua Ewox i Tamarinsky, čime se oživljava deo iskustva koje Jelača dokumentuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: