Nagrada "Ljubinka Bobić" za Gorana Jevtića

Bijenalna glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije "Ljubinka Bobić" pripala je Goranu Jevtiću za ulogu Rodžera/Garija u predstavi "Iza kulisa", saopštilo je Udruženje. Jevtić je četvrti laureat, posle Jelisavete Seke Sablić, Anite Mančić i Daniela Siča.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.06.2014.

14:55

Default images

Komediju Majkla Frejna u režiji Juga Radivojevića izvodi ansambl pozorišta "Boško Buha" iz Beograda.

Nagrada je ustanovljena 2005. godine u znak sećanja na znamenitu glumicu Ljubinku Bobić, a osnovna merila su da ostvarena uloga mora biti tragalačka, inovativna i da se može oceniti kao sasvim nova smernica glumačkog izraza na polju komedije. Priznanje se sastoji od bronzane plakete sa likom Bobićeve (rad akademskog vajara Marine Nićiforović), origanalne oslikane diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića) i novčanog iznosa.

U konkurenciji su ovoga puta bila su sva glumačka ostvarenja na polju komedije premijerno izvedena u profesionalnim pozorištima Srbije od 1. septembra 2011. do 31. avgusta 2013. godine. Nominovano je deset glumačkih ostvarenja.

Žiri je odluku doneo većinom glasova. Predsednica žirija je glumica Nela Mihailović, a članovi dramaturg Mladen Popović, reditelj Jug Radivojević i prethodni dobitnik - Daniel Sič.

Dodelu nagrade finansijski su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Nagrada će Jevtiću biti uručena 10. juna na sceni "Buhe", na kraju predstave "Iza kulisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: