"Romski karavan nade" stiže u Beograd

Manifestacija "Romski karavan nade" održaće se 27. novembra (18h) u prostorijama Malog pozorišta "Duško Radović" (nekadašnji bioskop “Jugoslavija”) u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2013.

11:49

Default images

“Romski karavan nade” je zamišljen kao najbolji mogući i dostupni način da se smanji etnička distanca prema Romima, koja postoji u većini zemalja Evrope. Kultura je najpoznatiji i najprepoznatljiviji “proizvod” Roma širom sveta i najbolji način da se promovišu prava Roma i eliminišu stereotipe koji postoje prema ovom drevnom narodu.

“Romski karavan nade” je svoje putovanje počeo ovog leta, a nakon Beograda će nastaviti svoj put po gradovima Evrope.

Jedan od načina da svi shvatimo da su Romi narod sa bogatom istorijom, tradicijom i kulturom je i da saznamo ko su poznati Romi sveta, što će nam “Romski kulturni Centar” kao organizator ove manifestacije omogućiti kroz izložbu “Najpoznatiji Romi Sveta”.

Neki portreti će nas iznenaditi, ali i naterati da se zamislimo.

Izložba će biti otvorena u sredu 27.novembra u foajeu Malog Pozorišta “Duško Radović”, sa početkom u 18 sati, a nakon toga će u velikoj pozorišnoj sali svoj unplugged koncert održati grupa Kal.

Grupa Kal je upravo objavila svoj treći album “Romology” za englesku izdavačku kuću ARC Music, a ovo će im biti prvi unplugged koncert u Beogradu.

“Romski Karavan Nade” su podržali ambasada Kraljevine Holandije i Opština Novi Beograd, a ulaz je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: