U10: Re-konstrukcija fotografske slike

U galeriji U10 večeras u 20h se otvara drugi deo projekta „Re-konstrukcija fotografske slike“ koji se fokusira na mlade stvaraoce koji kreativno pristupaju mediju fotografije.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.10.2013.

09:50

Default images

Izložba Re-konstrukcija fotografske slike II, predstavlja izmenjeni deo projekta/izložbe CLOSE-UP&BLOW-UP: Re-konstrukcija fotografske slikepredstavljenog uMuzeju savremene umetnosti Vojvodine u maju 2013.

Izložba, čiji je autor kustoskinja Andrea Palašti, u saradnji sa umetnicima koji izlažu, fokusira se na istraživanje ’prostora’ fotografije i različitih načina pristupanja mediju. Izložba pokazuje na koji način savremeni umetnici upotrebljavaju fotografiju, te se ti pristupi upoređuju s onima savremenih fotografa. Kako se medij fotografije konstantno transformiše, izložba zapravo postavlja pitanje šta znači ‘napraviti’ fotografiju u 21. veku.

Izložba je nastala iz potrebe za saradnjom i samoorganizacijom umetnika iz (približno) iste generacije i konteksta (obrazovnog sistema/Akademije umetnosti u Novom Sadu), sa ciljem da pokrene afirmaciju i pravilno razumevanje fotografskog medija. Istraživanje i analiza sprovode se kroz prepoznavanje, pregled i raspravu o pojedinačnim praksama (i ekscesima!) fotografa-umetnika i umetnika koji koriste fotografiju.

Umetnici: Miroslav Dajč, Nemanja Delja, Selena Junačkov, Jovana Krstić, Tijana Luković, Darija Medić, Andrea Palašti, Aleksandar Ramadanović, Monika Sigeti, A.Formati kolektiv, Ivana Stojanović, Slobodan Stošić, Jelena Vladušić, Rina Vukobratović.

Izložba se može pogledati do 2. novembra 2013. u galeriji U10, Ulica Kosovke devojke 4, Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: