Svi Elvisovi Stax snimci na jednom mestu

Snimci koje je Elvis Prisli snimio u čuvenom studiju Stax u Memfisu, prvi put su danas objavljeni zajedno u okviru boks seta, obeležavajući 40 godina od kada su pesme snimljene.

Izvor: Izvor: Rolling Stone

Utorak, 06.08.2013.

15:54

Default images

Trostruki luksuzni CD boks set sadrži tri albuma koji su snimljeni 1973. godine u periodu između jula i decembra i sadrže retke fotografije i odbačene snimke koji nisu završili na pločama.

Prisli se 1973. godine nakon nekoliko loše ocenjenih filmova vratio muzici, koncertima i snimanju, u januaru je izveo koncert "Aloha from Hawai" koji je prenošen preko satelita i otišao u Memfis kako bi se koncentrisao na ispunjavanje obaveza iz ugovora o snimanju novih albuma.

Tako je u leto te godine snimao u čuvenom Stax studiju u Memfisu, domu Otisa Redinga, Ajzaka Hejsa i Sema i Dejva, mesta na kome je nastao "Memfis soul".

Boks Set "Elvis at Stax: Deluxe Edition" sadrži albume "Raised on Rock," "I've Got a Thing About You Baby" i "For Ol' Time's Sake", koji su snimljeni između 20. i 23. jula, a dok je snimao pesmu "Girl of Mine" Prisli je primetio da mu je ukraden mikrofon.

Nakon toga Prisli se vratio u studio u decembru na još jednu snimajuću nedelju tokom koje je između ostalih zabeležena i pesma "I Got a Feeling in My Body", koju je originalno napisao Denis Linde. Basista Norbert Patnam koji je snimao sa Prislijem seća se da je Elvis tada imao višak kilograma i bio manje energičan nego tokom prethodnih studijskih snimanja u Nešvilu.

Ovaj boks set pojavljuje se u prodaji svega nekoliko dana pre početka Elvisove nedelje, kada će se hiljade njegovih obožavalaca okupiti u Memfisu kako bi obeležili dana kada je umro (16. avgust 1977. godine).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: