Izložba “Carski darovi“ dobija i katalog

ej istorije Jugoslavije predstaviće 31. jula katalog izložbe "Carski darovi", koji sadrži fotografije i informacije o 68 izloženih predmeta, koje je Josip Broz Tito dobio od vladarskih porodica 17 zemalja Evrope, Azije i Afrike.

Izvor: Izvor: Beta

Utorak, 30.07.2013.

17:25

Default images

Na izložbi je prikazan deo kolekcije predmeta poklonjenih Titu, nastale u najznačajnijim umetničkim radionicama, izrađenih od plemenitih metala, dragog kamenja i najfinijeg porcelana, izuzetne umetničke izrade.

Izloženi su arheoloski, upotrebni i ukrasni predmeti, nakit i odlikovanja i portreti članova vladarskih porodica, a odabrani eksponati potiču od VII veka p.n.e, do polovine 20. veka.

Među darodavcima su engleska kraljica Elizabeta II, iranski šah Reza Pahlavi, grčki kralj Pavle, kambodžanski princ Sihanuk, etiopski car Hajle Selasije i drugi vladari.

Izložba će biti otvorena do 25. avgusta svakoga dana, osim ponedeljka, od 10.00 do 20.00 sati, a stručna vođenja organizovana su sredom od 18.00 i subotom od 13.00 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: