Divlje godine: Tom Waits – muzika i mit

Izdavačka kuća “Dereta” nedavno je objavila izmenjeno i dopunjeno izdanje biografije Toma Waitsa, koje uključuje i uvud u deo karijere slavnog muzičara sa početka XXI veka.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2013.

13:34

Default images

U prvoj detaljnoj biografiji Toma Waitsa, autor Jay S. Jacobs prati sudbinu jednog od najeminentnijih američkih umetnika, čoveka koji veoma ceni privatnost i čija karijera prikazuje neobičan niz pobeda i poraza, lepote i uvrnutosti.

Ovo je priča o transformaciji Toma Waitsa od čoveka iz sirotinjske četvrti koji voli noćni život, do ekscentričnog gospodina seljaka, supruga i oca. Ovo je priča o tome kako je samouki pijani hipi u kaubojkama i s prljavom kapom postao čovek koji je svojim zvukom, toplinom i spremnošću da rizikuje uticao na generaciju vodećih muzičara.

Odlomak iz knjige možete pročitati OVDE.

“U potrazi za ljubavlju i ličnom srećom, Waits je stvorio jedinstveno muzičko delo koje postajesve čudnije, riskantnije i emocionalno angažovano. On je hroničar usamljenosti. On je veliki pesnik onih kojima je sreća okrenula leđa. On je prelac bajki i lažnih istorija, istrajni šaljivdžija, rođeni zabavljač, uvaženi filmski glumac, čovek koji stvara muziku u garaži”, navodi se u saopštenju “Derete”.

Novo izdanje “Divljih godina” obuhvata i pregled Waitsove karijere s početka ovog veka, kao i najkompletniju diskografiju dostupnu u štampanom izdanju. Knjigu je sa engleskog prevela Ana Miletić

Recenziju poslednjeg studijskog albuma Toma Waitsa pod nazivom "Bad as Me", koju je za sajt B92 priredio Vladimir Skočajić, možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: