Upoznajte Beograd tragovima B. Pekića

Petu, jubilarnu sezonu, programa “Književni vodič kroz Beograd” Centar za kulturne inicijative “Kulttura” obeležava novim letnjim programom “Tragom Borislava Pekića”.

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2013.

10:27

Default images

Uzbudljiva životna i stvaralačka biografija jednog od naših najvećih pisaca biće ispričana tokom dvoipočasovne šetnje koja vodi od Vračara do Kalemegdana.

Gde se nalazi Pekićeva “orvelovska lipa”, ko si Titiri a ko Triblonci, ko je činio “plemstva bola” i gde se i kada sastajalo, gde je mladi Pekić radio kao novinar a gde kao dramaturg, kada je i gde postao jedan od ljudi potkrovlja i započeo “šegrtske dane” svoje robije, gde se sve borio za demokratiju, gde je, izvodeći misaone vežbe, šetao Beogradom, a gde, pripremajući se da izvede svog junaka Arsenija Njegovana na svetlost dana posle dvadesetsedam godina, samo su neke od zanimljivosti koje će biti otkrivene tokom šetnji.

Šetnje će se izvoditi utorkom, počev od 25. Juna, i počinjaće u 18:00 sati, a nakon toga biće ponovljene 2, 9, 16. i 23. jula. Mesto okupljanja je restoran “Trandafilović” u Makenzijevoj 73.

Šetnje su besplatne zahvaljujući podršci Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a uz saglasnost porodice Pekić, realizuju se samo tokom ovog leta. Više informacija možete pronaći na sajtu "Beogradske šetnje".

PROČITAJTE:

Beogradski muzički vremeplov

Andrićevi znakovi pored (beogradskog) puta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: