15.000 ljudi na koncertu Whitesnake

Britanski rok bend “Whitesnake” održao je sinoć koncert u Donjem gradu Beogradske tvrđave pred oko 15.000 posetilaca, a kao predgrupa nastupio je domaći sastav “Kraljevski apartman”.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.06.2013.

10:41

Default images

Drugi put da sviraju pre slavnih britanskih rokera nakon Tašmajdana 2006. godine, “Kraljevski apartman” je izašao na scenu sa 45 minuta zakašnjenja i zagrejao atmosferu za Dejvida Koverdejla i društvo.

Uz pesmu “"My Generation"” benda “The Who”, članovi slavnog sastav,a dve godine od poslednjeg gostovanja u srpskoj prestonici, izašli su pred beogradsku publiku, a 15.000 fanova ih je dočekalo vrištanjem.

"“Give Me All Your Love"”, "“Ready N Willing"”, "“Can You Hear the Wind Blow”", "“Don’t Break My Heart Again"” - pevao je energičan Koverdejl podižući stalak sa mikrofonom. “ "Hvala, Beograde! Da li je ovo grad ljubavi?"”, upitao je i očekivano usledila je pesma "”Is this love"”. “

"Ove godine slavimo 35 godina ‘Whitesnake’. To je bilo neverovatno putovanje i hvala vam mnogo na neverovatnoj podršci, ali na toj epskoj avanturi moralo je biti i gubitaka. Izgubili smo drage prijatelje koji sada žive u muzici i vašim srcima"”, rekao je Koverdejl.

On je pesmu “"Gambler”" posvetio preminulim članovima benda Melu Galeju, Koziju Povelu i Džonu Lordu, a prethodno je razvio veliki transparent na kome je pored naziva grupe stajao srpski grb.

Nakon hita ”"Love Will Set You Free"”, svoje veštine pokazli su solo deonicama gitaristi Dag Oldrič i Reb Bič i bubnjar Tomi Oldridž, koji je čak bacio palice publici i kraj pesme “"Steal Your Heart Away”" odsvirao rukama. Ništa manje oduševljenje nije izazvao ni duet Oldriča i Biča. ”"Ovo je ljubavna pesma za sve vas koji nas podržavate 35 godina. Vi ste nam u srcu uvek i zauvek"”, najavio je Koverdejl numeru ”"Forevermore"”.

Oko 23.15 sati bio je završen zvanični deo koncerta, a dobro raspoložena publika u kojoj je bilo pripadnika svih generacija, horski je na bis otpevala sa članovima benda “"Ain’t No Love In the Heart of the City"”, pa zatim i "“Here I Go Again"” i “"Still of the Night”".

Koverdejl je bez muzičke pratnje otpevao deo čuvene pesme “"Soldier of Fortune"” iz vremena kada je bio u bendu “Deep Purple”, što su fanovi pozdravili gromoglasnim aplauzom. “

"Hiljadu hvala za vaše gostroprimstvo. Budite zdravi, srećni i ne dajte da vas iko uplaši”", poručio je Koverdejl Beograđanima i držeći srpsku zastavu poklonili su se dok se sa u pozadini čula melodija "“We Wish You Well”".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: