Mikser: spoj kreativnosti i biznisa

Uz vatromet i veliku žurku, sutra uveče svečano će biti otvoren regionalni kreativni centar Mikser House, smešten u bivšem industrijskom objektu u Savamali u renoviranom prostoru od hiljadu kvadrata.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.03.2013.

22:22

Default images

Direktor Mikser House Ivan Lalić izjavio je Tanjugu da je to veliki dan i da se od postojanja Mikser festivala maštalo da on traje svakodnevno, 365 dana u godini.

"Ovo je veliki dan za nas, radili smo godinu dana vredno na ovom projektu, maštali smo da pretvorimo našu akciju u festival 365, da dejstvujemo svakodnevno jer mislimo da naš grad, ovaj kvart i naša kulturna politika zaslužuju drugačiju energiju, kakva je ovde u Savamali, nego što građanima nude institucije u ovoj krizi", kazao je Lalić.

U novom prostoru predstavljeno je više od 60 dizajnera, njihove radove posetioci će od sutra moći da vide i kupe svakodnevno, a krajnji cilj je da kreativa postane interesantna za privredu.

Lalić smatra da ekonomija može da bude unapređena onim što rade dizajneri, i ističe da je u Mikser Housu okupljena cela beogradska dizajnerska scena, dizajneri iz Slovenije, Hrvatske.

"Mi mislimo da je ovo neka nova Evropa, od Beča do Istanbula, ne stidimo se Balkana, smatramo da je došlo vreme da neki negativni predznak Balkan pretvorimo u pozitivnu šansu, ovo je prodajna izložba, mislimo da je došlo vreme da se kreativci prepoznaju kao snaga zemlje", kazao je Lalić.

Kao kreativni centar za promociju najboljih balkanskih proizvoda, od nameštaja do mode, vina i gurmanskih đakonija, centar ima dizajn prodavnicu u kojoj će posetioci po pristupačnim cenama moći da kupe savremene dizajn proizvode.
Ivan Laliæ, Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ
Biće otvoren delikatesni balkanski Gastro kutak, Mikser kantina, Kafe i bar i nekoliko odvojenih zona za odmor i druženje, kao što je media zona, zajednički radni prostor i kutak za decu.

U sklopu svakodnevnih dešavanja, pored večernjih događaja po kojima je ovaj prostor već poznat Beograđanima i njihovim gostima, posetioci će moći da uživaju u dizajn okruženju svakodnevno ali i na večernjim događajima kao što su pozorišne predstave, muzički događaji, konferencije, radionice.
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ
Prvi koncert zakazan je za 25. april, a održaće ga Rambo Amadeus.

Sutra uveče, povodom zvaničnog otvaranja Mikser Housea, biće organizovana velika žurka i vatromet, a ulaz je samo uz pozivnice.

Premijerno će biti predstavljen Sinjin Hawke, poznati kanadski producent koji živi u Barseloni, a nakon velike svetske turneje dolazi u Beograd gde će izvesti đ-set, pun ekskluzivnog materijala, instrumentalnog hip hop-a i footworka.

Gosti žurke biće i londonski kolektiv Funkystepz, koji čine dva producenta - Renay i Stimpy i didžej Maxsin, koji spajaju elemente svih podstilova britanske klupske muzike i svih žanrova karakterističnih za londonsku klupsku muziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: