Miss Kittin 19. aprila u Beogradu

Miss Kittin, jedna od najomiljenijih gošća ovdašnje tehno scene, nastupiće 19. aprila u beogradskom klupskom prostoru Depo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2013.

10:17

Default images

Biće to njen prvi nastup u Beogradu posle skoro šest godina na kojem će publici predstaviti svoj dupli album "Calling From The Stars", kojim francuska elektro-tehno diva potvrđuje status jednog od najpopularnijih izvođača na svetskoj elektronskoj sceni.

"Calling From The Stars" je nova, dupla diskografska potvrda da svetska elektronska scena ne voli francusku tehno damu iz Grenobla bez razloga.

Caroline Hervé smo kao Miss Kittin prvi put upoznali u SKC-u 2003. godine. Neki će se setiti nezaustavljivog prodora elektro zvuka te noći ili trenutka kad je cela dvorana proključala u euforiji dok je puštala Vitalicov "Poney EP".

Čuli smo uživo i kultne numere njenog dueta sa The Hackerom "Frank Sinatra", "Stock Exchange" i "1982", a njen talenat su u to vreme oblikovali i Felix Da Housecat u "Siver Screen (Shower Scene)", Sven Vath u tehnoromantičnom duetu "Je t'aime", Golden Boy sa "Rippin' Kittin". Zvezda nije bila tada rođena, pravi datum se nalazio u njenom pasošu u kojem su se u proteklih deset i više godina pronašli mnogi pečati na putu za nastupe u najprestižnijim klubovima i na festivalskim binama rezervisanim za najveštije svetske disk džokeje. Prvi samostalni album "I Com" izašao je 2004. godine.

Naredne godine u Beograd je vraća Laurent Garnier na promociju njegove knjige "Electrochoc", i to opet u SKC za još jednu nezaboravnu žurku. Njen autentični ples, igru sa mikrofonom i nezaustavljiv set do vrelog jutarnjeg sunca, Beograd je video treći put 2007. u bašti Sava centra.

Naredne godine je usledio drugi solo album "Batbox", a ubrzo potom i novi duetski album sa The Hackerom, naslovljen jednostavno "Two". Nije jednostavno pobrojati sve saradnje, remikse i singlove na etiketama kao što su Gigolo, NovaMute, Goodlife, Mobilee, InFiné a listi diskografskih uspeha, Miss Kittin će već sasvim izvesno pridružiti i novi album "Calling From The Stars" koji će biti objavljen svega tri dana nakon što nas ponovo održi na nogama do samog svitanja, 19. aprila pod visokim svodom savamalskog Depoa.

Domaća podrška na žurci u Depou 19. aprila biće Tijana T i Feloneezy.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: