Sutra premijera "Krugova" u Berlinu

Film reditelja Srdana Golubovića "Krugovi" imaće evropsku premijeru sutra (11. februara) na festivalu u Berlinu, u programu Forum.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.02.2013.

09:38

Default images

Svetska premijera bila je prošlog meseca na festivalu Sandens, na kojem su "Krugovi" dobili specijalnu nagradu žirija, kao i pozitivne reakcije američke publike.

Berlinski festival održava se 63. put, od 7. do 17. februara. Film "Krugovi" imaće ukupno četiri projekcije.

Golubović je već učestvovao na Berlinalu sa svojim prethodnim filmom "Klopka".

"Krugovi", u produkciji beogradskog "Baš čelika", govore o posledicama jednog herojskog čina, o vraćanju duga i potrebi da se dobro jednog dana vrati.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog vojnika Srđana Aleksića koji je 1993. godine životom platio za svoj moralni podvig.

Savremena priča prati paralelne događaje u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju. Uloge igraju Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić.

Gledaoci u Srbiji videće ovaj film na Festu, 23. februara, a zatim i na redovnom repertoaru u bioskopima, u distribuciji kuće "Tak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: