Jazzanova i Edmundo Karneiro u BG-u

Zvezde svetske acid-jazz scene, kultni berlinski sastav Jazzanova, po prvi put uživo nastupaju u Beogradu u petak 22. februara u 21h u Belexpo centru.

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2013.

14:09

Default images

Pored njih nastupiće i poznati svetski perkusionista Edmundo Karneiro, uz DJ podršku i after-party. Booking i koncertna agencija Burning House, pored prepoznatljivog zvuka kojim pleni ovaj DJ kolektiv iz Brelina, postarala se da beogradsku publiku zagreju topli ritmovi Brazila koje donosi perkusionista Edmundo Karneiro.

Koncert se održava u Belexpo centru, 22. 02. 2013. sa početkom od 21 h, a koncipiran je kao velika žurka, sa obezbeđenom DJ podrškom za „zagrevanje“ i afterparty. Karte su u prodaji od 30. 01. 2013. na prodajnim mestima Eventim-a, po ceni od 1.500 do 1.700 dinara.

Berlinski DJ kolektiv Jazzanova, od okupljanja sastava 1995, prisvajala je epitet protagoniste funk, chillout, Nu Jazz i House Jazz stilova, a nisu im strani ni eksperimenti sa latinskim jazzom. Veliku popularnost duguju neverovatnim obradama i remiksima koji su posebno atraktivni kad se slušaju uživo. Samo neki od izvođača čija je muzika prošla kroz Jazzanovin „čarobni filter“ su Masters At Work, Fat Freddys Drop, 4Hero, Ursula Rucker i United Future Organization, Lenny Kravitz, Common i Calexico. Jedinstven senzibilitet i inovativnost koju unose u svoju muziku, fuzija muzičkih stilova i energija nastupa uživo, učinila je da širom sveta budu prepoznati kao sastav koji olako „zapali“ svaki plesni podijum.

Na poslednjem albumu Funkhaus studio sessions, objavljenom 2012, vodeći vokal je Pol Rendolf, a šestočlani sastav će pred beogradskom publikom sjajnom svirkom svakako opravdati svoju reputaciju. Pored reputacije vrhunskog perkusioniste, Edmundo Carneiro ima reputaciju svojevrsnog inovatora koji u elektronsku muziku unosi brazilske perkusije. O značaju ovog umetnika svedoči saradnja sa mnogim priznatim brazilskim (Tania Maria Monica Passos Rosinha De Valenca) ali i evropskim umetnicima i DJ-evima (Ollano, Next Evidence, Bob Sinclar, Schazz, Charles Schillings, Ariel Wizman, Stéphane Pompougnac, Gregory, Dario Buente).

Ipak, najvažniji projekat na evropskom tlu bio je saradnja sa St. Germainom, pionirom French Touch-a. Pred beogradskom publikom Edmundo nastupa sa prijateljima okupljenim oko njegovog poslednjeg muzičkog projekta The Hands, za koji tvrdi da je suština Brazila (Brazilan Essence). Očekujemo da nas vreli brazilski ritmovi zagreju u hladnoj februarskoj noći dok se prepuštamo umeću ovog majstora improvizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: