Micuko Učida otvara ciklus velikana

Japanska pijanistkinja Micuko Učida otvoriće 15. septembra uveče 16.sezonu ciklusa koncerata Velikani muzičke scene Kolarčeve zadužbine, najavio je organizator Centar za muziku Kolarčeve zadužbine.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

16:22

Default images

Prema rečima urednice programa Mime Lazarević, legenda svetske muzičke scene Učida, pravi superstar klasične muzike, nastupiće prvi put u Beogradu.

Japanka po rođenju, školovala se u Beču a danas žiteljka Londona, za njene nastupe mesecima su unapred rasprodata mesta i u najprestižnijim dvoranama širom sveta a svako novo diskografsko izdanje se nalazi na listama najprodavanijih diskova, istakla je Lazarević.

Za snimke svih Mocartovih sonata kao i Mocartovih koncerata sa Engleskim kamernim orkestrom, Učida je osvojila nagrade Gramofona a istim priznanjem je nagrađena i za izvođenje svih Debisijevih etida i za Šenbergov klavirski koncert.

Dobitnica nagrade Gremi, plemiće titule koju je dobila 2009.godine Dame Commander of the Order - Velike Britanije, u maju je dobila jedno od najprestižnijih priznanja u umetničkoj muzici Zlatnu medalju Kraljevskog filharmonijskog društva.

Na svom prvom nastupu u našoj zemlji sviraće dela Šopena, Šumana i Mocarta.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca po ceni od 2.000 i 2.500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: