Mikser u Parizu 18. septembra

Kulturna organizacija Mikser predstaviće 18. septembra u Srpskom kulturnom centru u Parizu selekciju radova najboljih mladih balkanskih dizajnera – pobednika međunarodnog konkursa Mikser festivala, najvećeg regionalnog dogadjaja kreativnosti i inovativnosti.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

14:05

Default images

Izložba će trajati tri nedelje, a osim uvida u sve zanimljiviju scenu balkanskog industrijskog dizajna, pariskoj publici predstaviće se planovi Miksera za revitalizaciju Savamale kao buduće prvorazredne kulturne i turističke destinacije grada Beograda.

Ovo je samo početak mnogobrojnih aktivnosti koje će Mikser zajedno sa Turističkim organizacijama Srbije i Beograda te brojnim drugim partnerima preduzeti ka pozicioniranju Beograda kao centra urbane, savremene kulture jugoistočne Evrope.
Otuda i uspostavljanje saradnje sa Srpskim kulturnim centrom u Parizu, čiji radikalna promena sadržaja i autora kojim se predstavljamo svetu doprinosi Mikserovim naporima da promoviše Beograd i Balkan kao generatore svetski relevantne savremene kulture i dizajna, naspram stereotipne slike Beograda kao grada pristupačne zabave i lakih nota na splavovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: