Dirty Beaches i gosti u KC Grad

Dirty Beaches, projekat "putujućeg čoveka", Kanađanina tajvanskog porekla Aleksa Zang Hungtaiaja (Alex Zhang Hungtai) nastupiće sa bendom i uz domaću podršku u subotu uveče u 21h u kulturnom centru Grad.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

13:45

Default images

Čovek o kojem već dve godine, od izlaska njegovog albuma "Badlands", ne prestaju da pišu razni muzički i drugi mediji šitom sveta, važi za neku vrstu još uvek neotkrivenog dragulja aktuelne lo-fi scene. Međutim, Dirty Beaches je daleko od tipičnog predstavnika scene u koju ga je lako ubaciti, jer, iako njegov zvuk svakako produkcijski jeste lo-fi, melodije i pesme koje se ispod svih tih šumova i hukova kriju su već sasvim zasebna priča. Zagledan u prošlost, inspirisan opskurnom muzikom pedesetih i šezdesetih, igrajući se semplovima, stvara nove zvučne pejzaže, uvek lične i inovativne, ali sa takođe prisutnim onim prijatnim osećajem prepoznavanja.

Za muziku ovog tridesetogodišnjaka mnogi kritičari, pa i on sam, kažu da priziva izvesnu sinematografsku atmosferu, uz neretko pominjanje i režisera poput Vonga Kar-Vaja  koga i sam Aleks citira kao uzor i Dejvida Linča (ne zvuči li pesma "Lord Knows Best" koju možete ovde poslušati kao da je izašla iz recimo filma "Blue Velvet"?)  Godine ovog umetnika nisu slučajno pomenute, jer zanimljivo je da njegova karijera nije išla tipično muzičarskom putanjom, muzikom je zapravo počeo aktivno da se bavi "tek" u dvadeset i petoj, shvativši da ga "život od 9-5" tera na samoubistvo. Sada zato neprestano snima, izbacuje EP za EP-jem, singl za singlom, putuje, turuje, i na svom blogu za ovo parče turneje kaže da je "specijalno jer će napokon biti u stanju da  overi istočnu Evropu..."

Uz Dirty Beaches nastupiće i Stray Dogg, sada već dobro poznato ime domaće scene. Nakon odličnog prvog albuma "Almost" privode kraju i snimanje drugog, te će subota biti i izvrsna prilika da se publika upozna sa novim, sigurni smo podjednako prekrasnim, pesmama i budućim hitovima.



Pored Dirty Beaches i Stray Dogg moći ćemo da čujemo i Tough Guys Of America, sad više ne toliko dobro čuvanu tajnu beogradske pop i lo-fi scene, koji u oktobru kreću na srednje-evropsku u turneju. Sem planirane turneje, novost kod Tough Guys Of America su i novi članovi benda, tako da eto još jednog povoda da se u subotu svrati u KC Grad.

Događaj je zakazan za 21h, u subotu 15. septembra u Kulturnom centru Grad. Karte se još danas mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 650 dinara na šanku Grada i u prodavnici ploča Pinball Wizard Records. Karta na ulazu će se naplaćivati 800 dinara.


 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: