Forum "Umetnik kao publika" u MSUB

Forum pod nazivom “Umetnik kao publika” koji će se baviti radovima Saše Tkačenka o Muzeju savremene umetnosti, održaće se 15. septembra (13h) u MSU u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

16:24

Default images

Da li možete da se setite prve izložbe koju ste posetili u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu? Koja izložba je bitno uticala na vas a desila se u MSUB-u?

Ovo su samo neka od pitanja koja su postavljena kroz radove „Ograda“ i „Savršena vožnja“ Saše Tkačenka. Pomenuti radovi ovog vizuelnog umetnika bave se prostorom, arhitekturom i značajem Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Njegova dela predstavljena su na izložbi “Šta se dogodilo sa Muzejom savremene umetnosti?” upravo u prostoru Muzeja.

„Ono što Ogradu i Savršenu vožnju povezuje jeste stanje u kome se trenutno nalazi institucija Muzeja savremene umetnosti koja bezuspešno, od 2007. godine, pokušava da rekonstruiše svoju zgradu i osposobi je da funkcioniše. Rekonstrukcija koja iz više razloga deluje kao da se nikada neće završiti postaje sve alarmantnija, ali, kako vreme prolazi, izgleda kao da se svi polako mire sa situacijom i prepuštaju ovaj slučaj nekim boljim okolnostima“, kaže o svojim radovima Tkačenko.

Projekat “Umetnik kao publika” javni je forum u okviru kog publika, uz pomoć moderatora, iznosi i međusobno preispituje mišljenja o odabranim radovima savremene vizuelne umetnosti.

“Razgovori se ne vode stručnim jezikom i pristup temama je takav da se ne daje prednost profesionalnom iskazivanju mišljenja i stavova, pa su dobrodošli svi zainteresovani da čuju tuđe i podele svoje mišljenje o savremenoj umetnosti i kulturi, ali i društvenim fenomenima koji su naša realnost”, navodi se u saopštenju MSU.

Zgrada Muzeja savremene umetnosti u Beogradu zatvorena je već pet godina zbog radova na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji zgrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: