Bekim Fehmiu - Bogatstvo izgubljeno u tišini

Dokumentarna izložba "Bekim Fehmiu - Bogatstvo izgubljeno u tišini" otvorena je od 6. do 12. septembra u Domu omladine Beograda. Putujuću postavku, koja je već bila u Sarajevu, Prištini i drugim gradovima, priredila je italijanska nevladina organizacija Associazione Trentino con i Balcani.

Izvor: B92

Petak, 07.09.2012.

10:36

Default images

Kroz hronološki prikaz života Bekima Fehmiua, od najranijeg detinjstva do godina neposredno pre smrti, izložba "Bekim Fehmiu – Bogatstvo izgubljeno u tišini" sadrži prikaz sjajne i bogate glumačke karijere Bekima Fehmiua, ali je istovremeno i svedočanstvo o njegovim izuzetnim etičkim, intelektualnim i humanističkim stavovima i shvatanjima, koji prevazilaze ograničenja nacionalnih kultura i granica.

Na izložbi su prikazani novinski intervjui urađeni sa Bekimom Fehmiuom u periodu od 1967. do 2001. godine, delovi knjiga, dokumenti iz ličnog života Bekima Fehmiua, lični predmeti, fotografije, filmski posteri, ali i tonski i video zapisi. Koristeći najviše ono što je Bekim Fehmiu rekao o sebi i svom životu u novinskim intervjuima i memoarima koji su objavljeni 2001. godine, ova izložba na neki način predstavlja priču Bekima Fehmiua o samom sebi.  

Nakon uspešnog gostovanja izložbe u Peći (januar 2012) i Prištini (01-14. juna 2012.) i Prijedoru (22-27. juna 2012.), Sarajevu (29. Juna-05. Jula), Prizrenu (06-15. Jul) izložba će biti otvorena u Beogradu od 06-14. septembra 2012. godine. Nakon Beograda izložba će gostovati u Kraljevu, a zatim i u Italiji (Firenca i Trento).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: