500.000 RSD za pozorište u Vranju

Grad Vranje naveo je da je u akciji prikupljanja sredstava za obnovu zgrade pozorišta "Bora Stanković" izgorele u požaru do sada prikupljeno blizu pola miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.08.2012.

16:55

Default images

Među poslednjim uplatama je i 100.000 dinara koje su radnici vranjske Elektrodistribucije odlučili da izdvoje za izgradnju zgrade vranjskog pozorišta.

Po 100.000 dinara uplatili su Radio televizija Vranje i preduzeće „Miko trade“, zatim Udruženje dramskih imetnika Srbije (50.000), JP Vodovod 30.000 i Narodni univerzitet 18.700 dinara.

Od pojedinaca za sada najveće iznose dali su gradonačelniik Vranja Zoran Antić, koji je uplatio 15.000 dinara i generalni direktor kompanije „Alfa plam“ iz Vranja, Goran Kostić (10.000 dinara).

"Akcija prikupljanja sredstava tek je počela. Mi najveće uplate očekujemo od državnih organa i institucija, velikih kompanija iz inostranstva sa kojima godinama sarađuju vranjske firme i kulturnih manifestacija koje će se održati širom Srbije za pomoć ovom pozorištu“, kaže Vesna Miletić, šefica Informativne službe grada Vranja.

Na sednici Odbora za obnovu zgrade pozorišta "Bora Stanković“ u Vranju zaključeno je da će nova zgrada biti gotova do 31. januara iduće godine, a da će koštati oko 200 miliona dinara.

Zgrada pozorišta, kulturni i istorijski spomenik, kao kolateralna šteta, izgorela je u zoru 2. jula ove godine u požaru podmetnutom u susednoj diskoteci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: