Prvi Međunarodni festival pantomime

Prvi Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest biće održan u Vranju, u subotu, 30. juna, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

22:13

Default images

Svečana ceremonija otvaranja biće održana u 19 sati, u sali Pozorišta „Bora Stanković“ kada će Snežana Simonović, sekretar Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje održati pozdravnu reč, a Nebojša Novković, direktor P(h)antomfesta će i zvanično otvoriti Festival.

Festival je pokrenut sa plemenitom idejom da se kroz umetnost, u ovom slučaju pantomimu, u umetnički proces aktivnije uključe gluve i nagluve osobe, te da se izbrišu razlike koje ih čine skrajnutim sa umetničke scene i u društvu uopšte. Sa tim ciljem, tokom jednog dana, u Vranju će u sali Pozorišta „Bora Stanković“ biti izvedene tri predstave pantomime.

Program P(h)antomfesta:

19.00h - Otvaranje festivala

19.10h – "Ljubav" (produkcija P(h)antomfesta), glume: članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje; režija: Trajče Gjorgiev

20.00h – "Čovek", (u produkciji Stranica teatra iz Skoplja); režija: Trajče Gjorgiev

21.00h - „Monolog sa koferom" (u produkciji Iskra teatra iz Pariza); režija: Konstantino Raimondi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: